Connect with us

Hírek

Vége a szükségállapotnak Spanyolországban, újra szabadon lehet utazni a régiók között

Vége a szükségállapotnak Spanyolországban, újra szabadon lehet utazni a régiók között

Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban, ismét bárki szabadon utazhat az ország 17 tartománya és két autonóm városa között.

Jó hírek érkeztek délről! Spanyolországban ismét bárki szabadon utazhat a tartományok között, miután lejárt a koronavírus-járvány miatt tavaly október vége óta érvényben lévő szükségállapot. A hat hónapig tartó szükségállapot fenntartása egységes jogi keretet biztosított az ország 17 tartományában és két autonóm városában ahhoz, hogy az emberek szabad mozgását korlátozni lehessen a járványügyi intézkedések keretében anélkül, hogy bírósági jóváhagyást kelljen kérni.

A hét folyamán az autonóm helyi kormányok egymás után jelentették be a várható szabályokat, amelyek azonban jelentősen különböznek az egyes területeken. Míg például a Baleár-szigeteken és Valenciában engedélyezték az éjszakai kijárási tilalom fenntartását, addig Baszkföldön a bíróság pénteken elutasította ezt a kérést. A spanyol fővárost is magába foglaló madridi autonóm közösségben pénteken ismertették, hogy a vendéglátóhelyek reggel hat és éjfél között üzemelhetnek. Emellett a fogadható vendégek létszámát zárt térben a befogadóképesség 50 százalékában, a szabadban 75 százalékban korlátozták.

A Baleár-szigeteken az éjszakai kijárási tilalom mellett fenntartják, hogy a belföldről máshonnan érkezőknek is 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet kell bemutatni a repülőtereken vagy a kikötőkben.

Kedvezményes repjegyek Spanyolországba

Spanyolországban utazás

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top