Connect with us

Hírek

Spanyolország: teszt és karantén nélkül léphetnek be az oltási igazolvánnyal rendelkezők

Spanyolország: teszt és karantén nélkül léphetnek be az oltási igazolvánnyal rendelkezők

A spanyol kormány úgy döntött, hogy júniustól teszt és karantén nélkül léphetnek be az országba azok az uniós állampolgárok, akik rendelkeznek uniós oltási igazolvánnyal.

Alfredo Gonzales, digitális-egészségügyi főtitkár elmondta, bár az igazolvány nem útlevél, és nem is feltétele az utazásnak, viszont nagy segítséget nyújt a turizmus fellendítéséhez a nyári szezonban. Mint megjegyezte, Spanyolország már el is kezdte a tanúsítványok bevezetésének folyamatát, júniustól teszt és karantén nélkül léphetnek be az országba azok az uniós állampolgárok, akik rendelkeznek uniós oltási igazolvánnyal.

Az igazolványok kibocsátásáért az egyes országok hatóságai lesznek felelősek. Azt még nem tudni, hogy Spanyolország mely intézményén keresztül állítja ki azokat, ahogyan azt sem, hogy minden vakcinát elfogadnak-e majd. Mint arról korábban beszámoltunk, az uniós egészségügyi igazolás bár nem biztosít automatikusan külön jogokat, a járvány végéig mégis érvényben maradhat, és minden tagállam eldöntheti, hogy miként kezeli az uniós engedéllyel nem rendelkező vakcinával oltottakat.

Kedvezményes repjegyek Spanyolországba

Spanyolország utazás

(Forrás: schengenvisainfo.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top