Connect with us

Hírek

PCR-tesztek mellett már antigén gyorsteszttel is be lehet utazni a Kanári-szigetekre

PCR-tesztek mellett már antigén gyorsteszttel is be lehet utazni a Kanári-szigetekre

December 10-től megváltoztak a Kanári-szigetekre történő beutazás feltételei. A PCR-tesztek mellett minden repülőtéren és kikötőben elfogadják a legalább 80%-os érzékenységű antigén gyorsteszteket is. A Kanári-szigetek Magyar Tiszteletbeli Főkonzulátusa a Facebookon osztotta meg a legfontosabb tudnivalókat.

Bár 2020. december 10-től szigorodnak a Kanári-szigetekre történő beutazás szabályai, ugyanakkor a már eddig is ismert PCR-tesztek mellett minden repülőtéren és kikötőben elfogadják a legalább 80%-os érzékenységű antigén gyorsteszteket is. A mintavételnek a szigetekre való érkezést megelőző 72 órán belül kell történnie. Az angol vagy spanyol nyelven készült teszteredményen továbbra is fel kell tüntetni a páciens teljes és pontos nevét, az utazáshoz használt útlevelének vagy személyazonosító igazolványának számát, a mintavételt végző laboratórium adatait és a kapcsolatfelvétel lehetőségét, a mintavétel időpontját, az elvégzett teszt típusát és uniós hatósági engedélyszámát, valamint a gyorstesztek esetében az érzékenységi és pontossági százalékot is.

Abban az esetben, ha valaki teszt nélkül érkezik a szigetekre, kötelező 14 napos hatósági karanténba kerül. Ennek időtartama azonban lerövidíthető, ha az érintett személy kérésére az egészségügyi hatóság az érkezést követő 72 órán belül elvégzi a szükséges mintavételt. A negatív eredményt követően a karanténkötelezettséget a hatóságok feloldják. Turisták kérhetik, hogy az előírt karantént a szálláshelyen tölthessék, a rezidenseknek a saját otthonukban kell tartózkodniuk.

A beutazáshoz továbbra is szükséges a SpTH érvényes QR kódja (ez a Spain Travel Health portálon vagy az Android vagy iOs eszközök alkalmazásain keresztül elérhető és aláírható). A repülőtereken és kikötőkben változatlanul mérik az utasok testhőmérsékletét. Az elfogadott legmagasabb testhőmérséklet 37,5ºC. Nagyon fontos, hogy a fenti szabályok csak a Kanári-szigetekre történő beutazásra érvényesek. Aki spanyolországi átszállással érkezik, attól az anyaország repülőtérein továbbra is csak a PCR-teszteredményeket fogadják el.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a Kanári-szigeteken bevezetett jelenlegi intézkedések a járványügyi helyzet alakulásával változhatnak. A Kanári-szigeteken kívül valamennyi tartomány bevezetett a tartomány határát vagy azon belül egyes részeit lezáró intézkedéseket eltérő időtartamra.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top