Connect with us

Hírek

Kanári-szigetek: biztonságos úti cél, ingyenes COVID-19 biztosítás

Kanári-szigetek: biztonságos úti cél, ingyenes COVID-19 biztosítás

A Kanári-szigetek népszerűsége a sokszínűségében rejlik. A napsütötte szigetek Európa legnépszerűbb úti céljai közé tartoznak, sok utazó annyira beleszeret ebbe a csodavilágba, hogy évről évre visszatér újabb és újabb szigeteket meghódítani. Most ismét felkereshetjük! A Kanári-szigetek kormánya érvényes utasbiztosítási szerződést írt alá az AXA-val, amely fedezi a COVID-19 járványhoz kapcsolódó összes költséget.

Advertisement

A Kanári-szigetek az egyik olyan területe Európának és a világnak, amelyet a legkevésbé érintett a vírus. A szállodák nagy része megnyitott, illetve mihamarabb megnyitja a kapuit, a turisták által leginkább látogatott központokhoz, üzletekhez és éttermekhez hasonlóan. Amennyiben a következő úti célod a Kanári-szigetek valamelyike, fontos információkra találsz az utazással, és az ott tartózkodással kapcsolatban.

Ingyenes COVID-19 biztosítás

A Kanári-szigetek kormánya megerősíti a látogatók biztonsága és nyugalma melletti elkötelezettségét. Az AXA-val kötött utazási biztosítás a Kanári-szigetekre látogató összes turistára vonatkozik, érvényessége pedig az utazás időtartamához van kötve, és maximum 30 napra terjed ki. A biztosítás kiterjed az egészségügyi kiadásokra, az egészségügyi hazaszállítás és a tartózkodás karantén miatti meghosszabbítása (legfeljebb 15 nappal) ugyanazon üdülőhelyen/szállodában vagy szabályozott idegenforgalmi szálláshelyen, illetve az egészségügyi hatóságok és a biztosító társaság által kijelölt egyéb létesítményben.

A megállapodást Yaiza Castilla, a Promotur Turismo de Islas Canarias vezérigazgatója és az AXA Seguros augusztus 5-én írta alá, 12 hónapig érvényes.

Kell-e valamely különleges eljárásnak alávetnem magam az utazás előtt? Milyen biztonsági intézkedéseket alkalmaznak a repülőtéren, repülőgépeken?

Spanyolországban folyamatosan növekvő koronavírus-fertőzésszám miatt egyre inkább bezárkózik az ország több tartománya. A Kanári-szigeteken tapasztalható alacsony fertőzésszám miatt azonban lényegesen jobb helyzet.

  • Legfeljebb 72 órával az előtt (csak akkor szükséges, ha idegenforgalmi létesítményben szállsz meg): Negatív eredményű COVID-19 aktív fertőzést kimutató diagnosztikai teszt. A tesztet a választott idegenforgalmi szálláshelyre való bejelentkezéskor kell felmutatni.
  • Legfeljebb 48 órával az utazás előtt (csak akkor szükséges, ha nem Spanyolországból utazik): Egészségügyi nyilatkozat (FCS), amelyet a Kanári-szigetekre való utazás előtt, elektronikus úton kell kitölteni és aláírni. A nyilatkozat a Spain Travel Health portálon vagy az Android vagy iOs eszközök alkalmazásain keresztül elérhető és aláírható. Aláírás után QR-kódot kapsz, amelyet köteless vagy a Kanári-szigetekre érkezéskor bemutatni (digitális vagy nyomtatott formátumban). Ne feledd, hogy minden utazáshoz személyenként külön nyomtatványt kell kitölteni.
  • Ezen túlmenően a repülőtéren és az utazás teljes időtartama alatt kötelező a maszk használata, valamint be kell tartani mindazokat a biztonsági intézkedéseket, amelyeket akár a légitársaság, akár a reptéri hatóságok előírnak. Javasoljuk, hogy ha lehetséges, a becsekkolást intézd online, hogy elkerüld a felesleges reptéri ügyintézést.

Lehetséges-e a szigetek közötti szabad mozgás?

Természetesen. A szigetek közötti utazás teljes mértékben helyreállt, naponta indulnak járatok, így gond nélkül lehetséges bármelyik szigetre utazni, akár repülővel, akár hajóval. A szigetek között a Binter és a Canaryfly légitársaságokkal, vagy a Fred OlsenArmasBiosfera Express és Líneas Romero hajózási társaságokkal utazhatsz.

Mit kell tennem, ha a tartózkodásom alatt tüneteket észlelek magamon?

Ha tüneteket észlelsz magadon, mint például köhögés, láz, légszomj vagy általános rosszullét, mindenképp maradj a szállásán, majd hívd a 900 112 061 telefonszámot, hogy útbaigazítást kapj. Fontos, hogy a szigeteken mindegyik egészségügyi központba kizárólag maszkkal lehet belépni, és tilos kézzel megérinteni a felületeket.

Kanári-szigetek partszakasz

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top