Connect with us

Magazin

10 ok, miért jó ötlet a Kanári-szigetek télen

10 ok, miért jó ötlet a Kanári-szigetek télen

Nem tudom te hogy vagy vele, de én egy pár kesztyűt és egy kötött sapit szívesebben cserélek le egy tengerparti utazásra. Felmelegedni a tél közepén nemcsak egy forró tea társaságában lehet, hanem akár Európa határain belül is. Kíváncsi lettél? A megoldás a Kanári-szigetek! Viszonylag közeli úti cél, még januárban is jó az idő, sőt az ottani látnivalóktól is tátva marad a szád.

Advertisement

Nézd meg jobban mit találtunk és a cikk végén még egy meglepetés is vár 😉

1. Jobb közel, mint távol

Ha a cél egy picit felmelegedni, akkor a Kanári-szigetek elhelyezkedése ideális! Budapestről és Bécsből kényelmesen, átszállás nélkül mindössze 5 óra alatt juthatsz el, ami kb. háromszor kevesebb, mintha Délkelet-Ázsiába utaznál.

2. Karácsonyi dalok rövidnadrágban

Sajnos nem minden úti cél dicsekedhet több mint 300 napnyi szikrázó napsütéssel, sőt 23 °C hőmérséklettel sem a tél folyamán. De az igazi hab a tortán, hogy akár a karácsonyi ünnepeket is itt töltheted, szánkózni a dűnéken??? Jól hangzik ugye?

3. Tömeg nélkül

Na, ott tartottunk, hogy szánkózás helyett tengerpart… És mindezt a megszokott tömeg és zsúfoltság érzése nélkül. A kevesebb turista ellenére sem zárnak be a szállodák, így a szállás sem okoz hosszadalmas fejtörést. Inkább azon kapod magad, hogy majd nem tudsz választani. A téli utazás következő előnye az is, hogy az árak is sokkal kedvezőbbek.

Tartasz egy picit a szezonon kívüli utazástól? Bár kevesebb turistával fogsz találkozni, az üzletek és az éttermek is nyitva vannak, úgyhogy félelemre semmi ok.

4. Felejthetetlen karnevál

Január és március között a Kanári-szigeteken fesztiváli hangulatra számíthatsz, felvonulásokkal és szenvedélyes spanyol táncosokkal. A helyiek több hónapon át készülnek az eseményre. Igazán komolyan veszik az előkészületeket, a kosztümök részletei és kidolgozottságuk sem elhanyagolható, sőt a koreográfiát sem az ebédszünetben találják ki. Az esemény csúcspontja a karnevál királynőjének a megkoronázása, az nem maradhat ki!

5. A végtelen univerzum fölötted

Keresve sem találnál jobb helyet a csillagok megfigyelésére, mint a Kanári-szigetek. Az éjszakai előadást talán Tenerifén élvezheted a legjobban, ahol még szervezett túrákat is rendeznek a turisták számára.

6. Túrázni kötelező

A vulkánok haragja furcsa módon gyönyörű szépséget hagynak maguk mögött. Ez is jellemző a Kanári-szigetekre! A megszilárdult láva és a vulkáni por a hullámokat csókolja a tengerparton, a sűrű erdőkben elvétve kráterek pihennek és a sajátos növényvilág … hm… jobb mint az Animal Planet műsoraiban. Természetbarátok paradicsoma. Több tucat túra közül választhatsz és lehetőséged van folyamatosan felfedezni valami újat.

7. Ép testben ép lélek – még nyaralás közben is

A túra nem volt elég? Oké, akkor látogass el Európa egyik legjobb golfpályájára. Képzeld el, hogy káprázatos kilátás mellett ellősz pár labdát, majd a napot pancsolással zárod. Ügye jól hangzik?

Ha több adrenalinra va szükséged, mit szólsz a hegymászáshoz vagy a hegyi kerékpározáshoz?

Az én favoritom viszont a siklóernyőzés. A magasból gyönyörködni a vulkánokban és a lenyűgöző természetben … Aaaaach, most akkor megyünk?

8. Siam Park Aqua Park

Viszed a gyerkőcöket is? Akkor jegyezd meg a Siam Park Aquapark-ot. Tenerfién találod, 2017-ben a TripAdvisor a legjobb vízi parkok közé sorolta. Bár a Thaiföld által ihletett aquapark egy kicsit kitűnik, de a tapasztalat brutális lesz. Télen reggel tíztől délután ötig van nyitva, a belépő díja 25 € gyermekeknek és 37 € felnőtteknek.

9. Afrikában vagyok?

Jártál már a Szaharában? Nos, pont a Kanári-szigeteken találhatod kistestvérét. A Maspalomas 17 km-en elterülő homokdűnéit Gran Canaria szigetén találod. A Szaharával ellentétben, sokkal közelebb fekszik a tengerhez, így akár könnyebben felfrissülhetsz. 😉

10. In vino veritas

Az állandó remek időjárás nemcsak nekünk, embereknek, hanem a bornak is kedvez. És ennek köszönhetően a Kanári-szigeteknek világhírű borai vannak.

Télből nyárba! Retúr repjegyek szuper áron!

Retúr repjegyek a Kanári-szigetekre    FOGLALD LE ITT

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Mallorca Bécsből nyár végén most 25 120 Ft-tól! https://t.co/UMNU68qnyhMennyi ideje jött ki ez a hír? 8 óra
Immár hivatalos: Málta újra várja a magyar utazókat! https://t.co/i7jZXHruECMennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
Észtország 24 ország lakosainak engedélyezte a karantén nélküli belépést https://t.co/zeFLNQJdTvMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Nyaralj Brač szigetén medencés szálláshelyen 33 900 Ft-tól! https://t.co/ycUOTpR9VXMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Június 1-től Bulgária eltörölte az EU polgárai számára a kötelező karantént https://t.co/VZO9Tdigb0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Miami retúrjegyek 67 900 Ft-tól és kipróbált tippekkel tőlünk! https://t.co/AToex7sOerMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
10 ok, amiért Costa Rica a világ legjobb helye! https://t.co/ztn5BAwlhEMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Fapados repjegyek! Foglalj most 6 900 Ft-tól https://t.co/1Haw525HAxMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
NAP AJÁNLATA: Zakopane wellness hétvége 26 220 Ft-tól! https://t.co/xrK2ESzromMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Hegyek, túrázás és bor. Grúzia júliusban nyitja meg határait https://t.co/j6XovIsKWsMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top