Connect with us

Magazin

5 ok, amiért Tenerife remek választás lehet számodra az idén

5 ok, amiért Tenerife remek választás lehet számodra az idén

Az egyik oldalon az Atlanti-óceán, a másikon a Szahara. Ez Tenerife az örök tavasz szigete, ahol a csodálatos természeti környezetben télen, vagy épp kora tavasszal is kedvünkre nyaralhatunk. Felkutattuk hát a legjobb repjegyeket, amelyeket hasznos tippekkel és tanácsokkal most forrón tálalunk számotokra. 

Tenerife csábítóan sokarcú nyaralóhely, ahol fantasztikus látnivalók és természeti szépségek várnak. Túra vagy strandolás – bármilyen szabadidős tevékenységről vagy pihenésről legyen szó, Tenerife szigetén mindenre van lehetőség. Míg télen vígan sütkérezünk a tengerparton, a közeli Teide-hegy 3000 méteres magasságaiban akár hó is eshet.

Egy hely, ahol mindig kellemes a klíma

Nem véletlen, hogy Tenerife szigete a világ egyik legjobb klímájával rendelkező üdülőhelyeként ismert. Egy szélességi fokon fekszik a Szaharával, így pedig egész évben kellemes, nyári szellőt élvezhetünk. Még a tél is enyhébb erre, a tavasz ellenben már-már meleg, virágokkal teli. Akár csak a forró nyár és a nyárias ősz. Az Atlanti-óceán felől érkező folyamatos légmozgás azonban kellemesen hűvössé teszi az éjszakákat. A leghidegebb hónap a január, ilyenkor az átlagos napi hőmérséklet délen 22, míg az északi Santa Cruz városban 21 fok.

Kedvünkre válogathatunk…

Tenerife szigete a turistákról szól, ezért mindeféle típusú szállásból bőven akad kínálat. Nem árt viszont észben tartani, hogy a kereslet is óriási, ezért érdemes még idejében elkezdeni a keresést. És persze tudni is kell, hogy mit akarunk pontosan… Tenerife északi része például jóval felhősebb, viszont cserébe sokkal zöldebb és változatosabb. Tavasszal és kora nyáron talán a legszebb erre, amikor kevesebb a turista, és a színek is csak úgy vibrálnak. A kellemesebb klíma miatt a legtöbben azonban, a sziget délnyugati részére látogatnak, Playa de Las Americas, Los Cristianos és Costa Adeje üdülőhelyekre. Ebben a térségben találhatók Tenerife legjobb szórakozóhelyei, bárjai és éttermei is.

Tenerife szigete

Strandolni itt is jó dolog

A sziget persze elsősorban a közel 67 kilométernyi strandja miatt oly vonzó. A legfelkapottabbak egyértelműen a déli részek, azon belül is a Playa de las Americas strandjai, ahol a vulkáni fekete homokot a tenger mélyéből felhozott világosabb homokkal keverték. Ha szeretnénk közelebb kerülni a végtelen kékséghez, hogy beleszagoljunk a tenger sós illatába és meglessük a delfinek titokzatos életét, a kirándulóhajók rögvest rendelkezésünkre állnak. De a természetjárók is megtalálják erre a maguk szórakozását. Itt található ugyanis a Los Gigantes sziklafal, a déli partvidék leglátványosabb része.

Tenerife szigete

A változatosság valóban gyönyörködted

Tenerife szigetén egyszerre veszhetünk el az Anaga-hegység köderdeiben, mászhatjuk meg Spanyolország legmagasabb csúcsát (Pico del Teide), szörfözhetünk vagy úszhatunk, hangulatos spanyol kisvárosok terein kávézhatunk… Természetesen az élővilágról sem feledkezhetünk el, mivel Tenerife mind szárazföldi, mind vízi részén különleges állatokkal találkozhatunk nyaralásunk során. A sziget számos delfin fajnak, bálnának, rájának, polipnak és tengeri csillagnak ad otthont. De édes gyíkokkal, nyulakkal, muflonokkal vagy épp hegyi kecskékkel is összefuthatunk. Extrém programok közül is kedvünkre válogathatunk, ha erre vesszük az utat: jelentkezhetünk például rappel vagy canyoning túrákra. Ráadásul a hullámszörf és a óceáni búvárkodás kortól függetlenül is elsajátítható.

Kisvárosok minden mennyiségben…

Tenerife szigetén mindenhol találhatunk egy eldugott kis öblöt, partszakaszt, esetleg egy apró, de annál hangulatosabb városkát. Sokan mondják, hogy a kanári emberek hangosak, de az északi településeken, este 10-től éjjel 1-ig, minden napos a “hangzavar”. De őszintén, ezen a szigeten nehéz nem vidámnak lenni. Ha azonban mégis egy kis nyugalomra vágynál keresd fel ezeket apró gyöngyszemeket:

  • Masca

A nyugati parton található a 650 méter magasan fekvő Masca városkája, amelyről úgy tartják, hogy egykoron rettegett kalózok búvóhelye volt. Már az odavezető út miatt is érdekes lehet. Meredek szerpentineken kanyargó útszakasz vezet ide, ahol két autó alig fér el egymás mellett.

Tenerife szigete
  • Candelaria

A fővárostól pár kilométerrel délre található Candelaria városa, amely híres katolikus zarándokhelynek számít. A legenda szerint a guancso törzshöz tartozó halászok az itteni partok mentén bukkantak rá egy csodatévő szoborra, ami később ismét a tengerbe veszett.

  • Garachico

Garachico egy kicsi halászfalu Icod de los Vinos közelében, amely attól különleges, hogy 1706-ban a lefolyó láva szinte az egész települést lerombolta, ám a várost újjáépítették a kihűlt láva felszínén. A város és a környék hangulata különbözik a sziget déli városaitól, itt maradt meg leginkább az eredeti spanyol hangulat.

  • San Juan de la Rambla

A nyugati parton található San Juan de la Rambla kisvárosát a csodás Garachico és Puerto de la Cruz városai között találjuk, éppen ott, ahol a Barranco de Ruiz mély szurdokvölgye az óceánba torkollik. A városka nyugalma, apró utcái elvarázsolják az ide érkezőket.

Kedvezményes repjegyek

Azok, akik a járvány szempontjából nem kockázatos országból utaznak be (jelenleg Magyarország is ide tartozik), a formanyomtatványt (SPTH) kell kitölteniük előzetesen, azon kívül további kötelezettségük nincsen. Bővebben a belépés feltételeiről itt olvashatsz.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4.3/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top