Connect with us

Hírek

Általános karantén Franciaországban

Általános karantén Franciaországban

Franciaországban péntektől ismét általános karantén lép életbe a járvány megfékezésére. Az országhatárok egyelőre nyitva maradnak, de minden belépő külföldi és hazatérő francia számára kötelező lesz az ingyenes szűrés.

Mint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány megfékezésére a francia kormány nemrégiben újból bevezette az egészségügyi vészhelyzetnek nevezett rendkívüli jogrendet, amely biztosítja a jogi keretet bizonyos korlátozásokhoz. Péntektől azonban már általános karantén lép életbe: lakhelyelhagyási tilalom vonatkozik mindenkire, bezárnak a nem létszükségletet kielégítő üzletek (vendéglátóegységek, színházak, mozik, múzeumok). A korlátozások legalább december 1-jéig maradnak érvényben.

„El lehet menni dolgozni, orvoshoz, rászoruló hozzátartozót ellátni, vásárolni vagy levegőzni a lakhely közelében” – hangsúlyozta az államfő. Senki nem hagyhatja el viszont a régiót, ahol él, és csak az egy háztartásban élőkkel tartózkodhat együtt, minden egyéb magánrendezvény tilos.

Emmanuel Macron jelezte, hogy az országhatárok nyitva maradnak, de minden belépő külföldi és hazatérő francia számára kötelező lesz az ingyenes szűrés a repülőtereken, a kikötőkben, a vasútállomásokon és a határállomásokon.

általános karantén Franciaországban

(Forrás: MTI)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top