Connect with us

Hírek

Very nice! Kampányvideó vonzza a turistákat Borat szülőföldjének meglátogatására

Very nice! Kampányvideó vonzza a turistákat Borat szülőföldjének meglátogatására

Ha humorról volt szó, akkor Sacha Baron Cohen eddig sem ismert tabukat, de úgy tűnik Kazahsztánt sem kell félteni. Az ország frappáns mód kívánja megismertetni az országot a turistákkal. A jól ismert vígjáték-kifejezést átvéve, a turisztikai szervezet kampányvideót tett közzé a következő felirattal: Kazahsztán. Very nice!

Egyeseket meglephet a kampány mibenléte, mivel az első rész 2006-os megjelenése után többen felháborodtak az országban. A kaukázusi ország eddig mintegy sértésnek vette Sacha Baron Cohen ál-kazah, fiktív riporterének tevékenykedését. Az ország vezetősége nem igazán örült annak, hogy országuk a Borat-film(ek)ben egy elmaradott, antiszemita, homofób, nőgyűlölő helynek látszik. Úgy tűnik azonban, a kazah turisztikai hivatal megbékélt a helyzettel, és inkább előnyt kovácsolnak a karakter népszerűségéből. A jól ismert kifejezés, amelyet Borat használ a filmben, végigkíséri az egész kampányvideót is. Az országban egyszerűen minden: very nice!

Mivel a kampány időzítése egybeesik a film megjelenésével, így többen felfigyelhetnek az országra.

„A természet Kazahsztánban „very nice”, az étel „very nice”, és az emberek is, Borat viccei ellenére, a világ legszebbjei. Szeretnénk, ha 2021-ben mindenki saját maga tapasztalná meg Kazahsztánt, hogy Borat szülőföldje szebb, mint amit hallhattak” – mondta Kairat Sadvakassov, a helyi turisztikai szervezet elnökhelyettese. És valóban, az igazi Kazahsztán egy gyönyörű ország, modern és büszke polgárokkal.

Kazahsztán
Kazahsztán

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top