Connect with us

Magazin

10 élmény, mely Dubajt a romantika fővárosává változtatja

10 élmény, mely Dubajt a romantika fővárosává változtatja

Azt már régen állítjuk, hogy Dubaj az univerzális úti célok legeslegnagyobb sztárja. Jelenleg ezt az üzenetet szeretné átadni a világnak a dubaji Tourist Board is. Hollywoodi színészekkel, Jessica Albával és Zac Efronnal együttműködve különleges filmes kampánnyal lepte meg a nagyközönséget, melynek az a célja, hogy bemutassa az emirátus korlátlan lehetőségeit. A múltkor kémkedtünk, ma viszont rózsaszínre színezzük a turizmust. Romantikára fel!

Azoknak, akik a Közel-Keletre tervezik a nászútjukat, vagy csak kirándulni szeretnének egyet a szeretteik meghitt körében, egy romantikus tízes listát állítottunk össze.

1. Hőlégballonos repülés

A hőlégballonos repülés általában olyan program, mely más élményhez kapcsolódik – reggeli vagy grillparti, sivatagi utazás vagy éjjeli szafarizás. Ennek következtében néhány órát, de akár egy egész napot is kitölt. Az indulási hely kb. 45 percnyi autóútra található a központtól, sokak szerint a napfelkeltére való legszebb kilátás birtokosa (a sivatag egy kilométeres magasságból).

2. Sivatagi tevegelés

Az arab sivatag ikonja a teve. Bár a homokot modern gépjárművekkel is meghódíthatod, ha tradíció-vadász vagy, akkor tudnod kell, hogy a tevegelés is elérhető opció Dubajban. Kétfajta élmény áll rendelkezésedre: az egyik csak egy párperces próba, a másik pedig egy 45 perces komplex program, mely bevezet a hennafestés vagy az igazi arab kávékészítés rejtelmeibe is például.

3. Hajókázás a Souk Madinaton

Dubajban több helyen is hajókázhatsz, akár közvetlenül a világ legnagyobb táncoló szökőkútjában, a The Palm Mountain-ben is. A Jumeirah rész legnépszerűbb vízi-kirándulós helye azonban a Souk Madinat csatorna, melyen belül abrán, avagy hagyományos arab hajón utazhatsz. A körút 20 percig tart, ám az utasok száma korlátozott, ezért a foglalásra érdemes egy nappal az indulás előtt gondolni.

4. Táncoló szökőkút

A Palm Fountain a világ legnagyobb zenélő szökőkútja. Több mint 3000 LED izzóval és szórófejjel van ellátva, a vizet akár 105 méter magasra képes fellőni, szóval már a számok alapján is egyértelmű, hogy nem mindennapos látvány. A szökőkút műsora hétköznaponként fél tízig, míg hétvégén hajnali egyig tart.

5. La Perle, avagy csoda élőben

A dubaji attrakciók legje, a meghökkentés nagymestere a La Perle vízi színház. A gravitációnak ellenálló művészek nemcsak a tehetségükre hagyatkoznak, a bámulatos előadást csúcstechnológiájú berendezés segíti. A legjobb hír az, hogy ha az Emirates légitársasággal repülsz, akkor ingyenesen is hozzájuthatsz egy La Perle belépőjegyhez.

6. Ötórai tea vagy luxusvacsora

Az első hétcsillagos szálloda a fényűzés szinonimája, ezt talán nem kell részletesebben magyaráznunk. Kapuit csak az ottlakó vendégei előtt nyitja ki, bár ez így nem teljesen felel meg a valóságnak. Amennyiben egy különleges ötórai teára szomjaznál és nem bánod, hogy nem lesz a legolcsóbb, akkor bátran foglalj egy asztalt, kilátással a világ egyik legjobb úti céljára.

Hasonló élményt kínál a világ legmagasabb étterme, az Atmosphere is. Na és ez hol máshol lehetne, mint a Burj Khalifa felhőkarcolóban, mégpedig a 122. emeletén..?

7. Séta a csodák között

50 millió virág, 250 millió növény egy helyen. Ez nemcsak átvitt értelemben csoda, a hely hivatalos neve is Miracle Garden, azaz a Csodák kertje. 2013-ban nyílt meg, Valentin-nap tiszteletére, azóta virágzik, és ennek májustól novemberig lehetsz a szemtanúja. Igen, itt található az ikonikus, kétszintes, virágokból készült Airbus A380 is, mely nagyobb az eredetinél. A félmillió virágból készült repülőgép egyike Dubaj számos világrekordjainak.

8. A Dubai Garden Glow fényei

A Dubai Garden Glow parkot nem nagyon lehet mindennapinak nevezni. 10 millió LED izzójával az emirátus újabb „legjét” testesíti meg, mégpedig a világ legnagyobb glow-in-dark parkját. Ezenkívül a legnagyobb dinóparknak is otthona, de van itt jégpark (jelenleg zárva), csoda- és művészeti rész is. Mi más lehetne romantikusabb, mint egy séta színes fényecskék milliói között?

9. A szerelem tava

Hollywoodi romantikát sejtet e bekezdés címe? Jól érzed. A szerelem Dubajban nemcsak a levegőben érződik, az Al Salam városrészben rátelepedett a vízre is. A Love Lakes egy mesterségesen létrehozott tó-pár az Al Quadra oázisban, mégpedig két egymásba olvadó szív formájában.

10. Piknik a csúcson

Hatta városa kb. 134 km-re fekszik Dubaj központjától és hegyi településként tartják számon. A kevésbé kalandvágyó esetleg csendesebb romantikát kedvelő pároknak egy kiváló kirándulás helyszíne lehet. Több sétánya is gyönyörű kilátást kínál a tájra, na és ebben a környezetben egy egyszerű piknik is felejthetetlen élmény lesz.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top