Connect with us

Magazin

Dubajban félni egy igazi élmény. Avagy az emírség legjobb adrenalin-attrakciói

Dubajban félni egy igazi élmény. Avagy az emírség legjobb adrenalin-attrakciói

Imádod az adrenalint, azt mondják, hogy baj van az önfenntartási ösztönöddel? Akkor éppen a számodra tökéletes utazásról szóló cikkre bukkantál rá. Dubaj nemcsak a meghökkentő attrakciók rajongóinak és az innovatív csodák szimpatizánsainak a kedvence, és felejtsd el azt az elavult nézetet, mely szerint a gazdagok kizárólagos úti célja. Ez az emirátus univerzális hely, mágnesként vonzza a kalandra vágyókat, a nászutasokat, na és hogy a témánál maradjunk: az extrém sportkedvelőket is.

Dubajról rengeteg cikket, beszámolót, dokumentumfilmet találhatsz az interneten külső szemlélők perspektívájából. Most azonban maga az emírség készített egy kis ízelítőt abból, hogy mi mindent kínál a nagyközönségnek. Persze nem akármilyet: a főszerepekre Jessica Albát és Zac Efront kérte fel. A hollywoodi csillagok kíséretében Dubaj különféle filmműfajokba csomagolva élhető meg, akár kémfilmként is. Mi pedig kiválasztottunk 10 akcióélményt, melyek a következő dubaji kirándulásod fő programjai is lehetnek. Legyenek.

1. Skydive

Dubajnak van néhány arca, szinte minden szemszögből más. Akkor is, ha ezt szó szerint vesszük. Hiszen tagadhatatlan, hogy 4 kilométerrel a földfelszín felett teljesen más képpel lep meg.

Az egyik legnépszerűbb és leghíresebb helyi adrenalin-attrakció a Skydive Dubai, azaz ejtőernyős ugrás egy Dubaj felett lebegő repülőből. Ez 2 helyen is megtörténhet: a sivatagban és a mesterséges Pálma-szigeteken. Így te is akcióhősnek érezheted magát, aki megmenti a világot harcolva a 200 kilométeres óránkénti sebességgel.

A kezdők tandemugrás formájában ismerkedhetnek meg a szabadesés érzésével az oktatójuk társaságában, mivel az igazi skydive élményhez engedély szükségeltetik. Az ugrást dokumentálják, a csomag részeként ugyanis egy profi kamerás szolgáltatásihoz is hozzájutsz.  

2. Zipline

Ha nem Dubajban, akkor hol máshol? A világ leghosszabb és leggyorsabb kötélpályája (zipline), a 16 fokos lejtésű XLine itt található, konkrétan a Dubai Marina részben, 170 méter magasságban a talaj felett. Egy kilométer alatt eléri a 80 km/h sebességet. Dubaj azonban egy másik zipline-t is kínál, amely az ikonikus Dubai szökőkúton keresztül vezet. Az utazók mindkét esetben kézzelfogható emlékekkel landolnak, mivel a sisakjukról egy kamera dokumentálja az száguldás pillanatait.

3. Száguldás a homokdűnéken 

Néhány tízpercnyi autóútra Dubajtól a talajt homokdűnék fedik. Ez nem csupán vizuális élményként szolgál, ha kedved van, a világ egyik legtutibb adrenalin-attrakciójában lehet itt részed. Tapasztalt sofőrök védelmében egy őrült száguldozás élményével lehetsz gazdagabb. Ha teheted, erre az tevékénységre az esti óráidat áldozd, ezek az időpontok ugyanis a naplemente előtt érnek véget, és az bizony valami fantasztikus látvány lesz. A dűnéket többféleképpen is meglovagolhatod, terepjáróval vagy buggyval. Azonban mindkét esetben készülj fel arra, hogy később majd egy egész homokozót rázol ki a ruháidból.

4. Hajókirándulás

Dubaj panorámája különleges látvány, de ez a kép még attraktívabb lesz, ha egy gyors hajóról nézve tárul a szemeid elé. A hajóút általában másfél óráig tart, ezalatt olyan helyekre jutsz el, mint a Palm Jumeirah vagy a Burj al-Arab.

5. Helikopteres repülés

Dubaj vízből nézve bizony nem rossz látvány, de mi lenne, ha egy picit újra elhagynád a földfelszínt? Repülni egyet helikopterrel a világ egyik legjobb helye felett, és élvezni a jövő városát madártávlatból – ez sem hangzik rosszul, nem?

6. Dubai Autodrome

Mindig vonzott az autóversenyzés? Akkor most váljon valóra ez az álmod, és próbáld ki a profi száguldást Dubajban. Persze ha nem érzed magad százszázalékosan felkészültnek az F1 pálya birtoklására, akkor helyezkedj el az anyósülésen, add át a kormányt egy profi oktatónak és csak élvezd az adrenalin áldásos hatását.


A kép forrása: Al Nahdi Travels & Tourism

7. Cápás merülés

Csobbanj egyet Dubajban, de ne csak úgy egyszerűen. Ússz egyet cápákkal. Ne félj, nem a nyílt tenger vadvilágába küldünk. A dubaji cápás merülés egy tízmillió liter vizet tartalmazó akváriumban, tapasztalt instruktorokkal történik, akik szinte teljes figyelmet szentelnek majd neked, mivel egyszerre csak 4 személy vehet részt ebben az élményben.

8. Flyboarding

Ha nem tudsz választani a víz és a repülés között, akkor ne válassz. A kettő kombinációja a flyboardozás, amellyel a víz felszínéről akár 6 méter magasságba is felrepülhetsz. Az egész élmény körülbelül 30 percet vesz igénybe, ezalatt az oktató megtanítja az alapokat, ám ez a „sport”  különösen ajánlott azoknak, akik már rendelkeznek legalább alapvető tapasztalatokkal a szörfözés vagy más hasonló tevékenységek világából.

9. Vízi ejtőernyőzés

Újra csak arra invitálunk, hogy nézz szembe Dubaj panorámájával madártávlatból, az izgalom csiklandó érzésével a gyomrodban. Nagyon népszerű itt a parasailing, azaz a vízi ejtőernyőzés is. Az egész élmény egy hajón kezdődik, majd kapsz egy ejtőernyőhöz hasonló felszerelést, amelynek köszönhetően 150-200 méter magasságba emelkedsz az Arab-öböl vizei fölött.

10. Bungee jumping

A bungee jumping kötelező az extrém sportok összes őrültjeinek. Ennél az 50 méter magasból történő ugrásnál nem véd ejtőernyő, hanem egy speciális kötélen függsz, amely visszapattint a talajról a levegőbe. Nem mindegy azonban, hogy mit és mennyit eszel előtte – nem kell sokat, de nem is keveset. És tényleg nem szeretnénk senkire se ráijeszteni, de ez az ájulás veszélyének csökkentése miatt lényeges. Ez aztán az igazi adrenalin, ugyebár?

A kép forrása: Thrillophilia

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top