Connect with us

Király repjegyek

Turkish Airlines Zanzibár Bécsből 152 900 Ft-ért

Turkish Airlines Zanzibár Bécsből 152 900 Ft-ért

Hakuna Matata!! Zanzibár Bécsből a Turkish Airlines-szal most 195 900 Ft-ért foglalható. Ha te is szívesebben nyaralnál télen, akkor foglalj mint a villám. Ahogy azt említettük, utadat Bécsben kezded, majd következik egy átszállás Isztambulban és ezután már csak élvezned kell az Indiai-óceán kellemes hullámait!

Zanzibár Bécsből 195 900 Ft

✔Turkish Airlines ✔limitált akció ✔főszezon ✔2 x 23 kg poggyász

Budapest 1 átszállás Zanzibár 1 átszállás Budapest
Isztambul Isztambul
195.900 Ft Foglalj

Strandok, mint a paradicsomban és az óceán, amely szinte eltűnik

Zanzibárnak tökéletes strandjai vannak, amelyek hosszas kilométereken át húzódnak. A vakítóan fehér homok, annyira finom, mint a liszt és ehhez az Indiai-óceán türkizkék színekben pompázó vize. A zanzibári természeti színházhoz hozzátartozik az apály/dagály. Néhány helyen több száz méterre is visszahúzódik az óceán, a helyén kagylókkal, tengeri csillagokkal és algákkal teli apró kis pocsolyák maradnak. A helyiek mindennap összegyűjtik ezeket a finomságokat, majd hagyományos ételeket főznek belőlük. Néhány óra múlva az óceán visszatér és a vízhőmérséklet olyan meleg lesz, hogy azt fogod hinni termálvízben pancsolsz.

Történetek, amelyektől kiráz a hideg

Zanzibár rendkívül érdekes, de sötét történelemmel rendelkezik. A 15. században, Kelet-Afrika nagy részével együtt portugál gyarmat volt. Az európai uralmat később Omán váltotta fel, mivel a portugálok után ők hódították meg a szigetet. Évtizedeken át Zanzibár volt a rabszolga kereskedelem központja – a fogva tartottakat az Indiai-óceán, a Közel-Kelet és India számára is szállították. Nők, férfiak, valamint a különböző afrikai országokból származó gyermekek kénytelenek voltak elhagyni otthonaikat, majd szörnyű körülmények között “adták el őket” Zanzibár rabszolga piacán.

Fűszerek, banánok és parfümök nyomában

Zanzibár egyik leghíresebb látnivalója az úgynevezett Spice Tour. Látogass el a helyi ültetvényekre, és less be a „kulisszatitkokba”, hogyan is termesztik és dolgozzák fel a világ legjobb fűszereit. Nem csoda, hogy Zanzibárt a szegfűszeg és a vanília szigetének is nevezik. De ezzel a párossal még koránt sincs vége – az ideális klíma és a termékeny talaj kombinációja tökéletes feltételeket teremt a termesztéshez.

A túra során megtanulhatod, hogyan néz ki a kávébab, hogy csak egyfajta bors létezik, színe az érettségtől és a feldolgozástól függ, meglátod miből származik a jód, azt is hogy a szerecsendió pókemberre hasonlít, valamint azt is, miért olyan egészségesek a helyiek és nincsen semmi szükségük gyógyszerre.

Zanzibáron nekünk is votl szerencsénk nyaralni. Mondanom sem kell, hogy hibátlan volt. Ha érdekel, hogyan lehet olcsóbban kihozni az utazást, olvasd el beszámolónkat.

Kattintson a megjegyzésre
To Top