Connect with us

Hírek

Zanzibár arra kéri a turistákat, hogy ne viseljenek szűk ruhát

Zanzibár arra kéri a turistákat, hogy ne viseljenek szűk ruhát

Zanzibáron arra figyelmeztetik a turistákat, hogy a sziget felfedezése közben ne viseljenek szűk ruhát, mert ez súlyos büntetést vonhat maga után…

Az Indiai- óceánon található tanzániai Fűszer-szigetként is emlegetett elbűvölő sziget évtizedek óta misztikus és varázslatos hely, amit a gyönyörű türkizkék tenger, és a fehér homokos tengerpart tesz felejthetetlenné. A lakosság túlnyomó részt azonban muzulmán hívőkből áll, így pedig a régióiban is konzervatívabb öltözködési szabályok érvényesülnek. Nemrégiben arra figyelmeztették a turistákat, hogy a sziget felfedezése közben (épp ezért) ne viseljenek túl szűk ruhát, mert ez súlyos büntetést vonhat maga után.

Mint Lanz Muhamed Mussa, Zanzibár idegenforgalmi minisztere elmondta, hogy a közelmúltbeli események miatt ismét fel kellett hívniuk a figyelmet azokra a már meglévő szabályokra, amelyek megsértése esetén 2000 dollárig terjedő bírságot szabhatnak ki.

„Tiszteletben tartjuk az egyes nemzetek és emberek különbözőségeit, de a látogatók felelőssége, hogy megismerjék Zanzibár kulturális gyakorlatait és magatartási kódexét, mielőtt az országba érkeznének.” – tette hozzá Mussa.

A Zanzibárra látogatók magatartási kódexe – amely egyébként az ország hivatalos turisztikai honlapján is elérhető – megtiltja, hogy a turisták nyilvános helyiségekben fürdőruhát és szűk ruhát viseljenek. Kivéve természetesen a szállodákat és az üdülőhelyiségeket. A turisták ugyanakkor mentesülnek a bírságok kifizetése alól, mert a magatartási kódex betartatása elsősorban az idegenvezetők és az üzemeltetők feladata.

„Ha egy idegenvezető csoportjához tartozó turista illetlen öltözetben jelenik meg nyilvános helyen, 700 és 1000 dollár közötti bírságot szabnak ki az idegenvezetőre, a probléma súlyosságától függően. Aki közterületen kalauzol alulöltözött turistákat, azt 1000 és 2000 dollár között büntetik.” – fejtette ki Mussa.

Zanzibár továbbra is népszerű

Az ország a koronavírus-járvány ellenére is népszerű maradt a turisták körében. A hivatalos adatok szerint 2020 novemberében közel 30 000, főleg európai turista látogatott el Zanzibárra.

Tanzánia kormányának bejelentése alapján engedélyezett a turista célú beutazás az országba magyar állampolgárok részére (is), teszt és karantén kötelezettség nélkül, ugyanakkor az olyan légitársaságok, mint a KLM és az Emirates előírja, hogy a magas kockázatúnak ítélt országból induló utasok csak egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló, papír alapú igazolás birtokában léphetnek a fedélzetre. Kézzel írott, SMS-ben kapott, digitális formában bemutatott teszteredményt nem fogadnak el.

Zanzibáron jelenleg (épp ezért) több szálloda is elősegítheti a PCR-teszt és az arról szóló tanúsítvány megszerzését, fontos azonban, hogy ezt legkésőbb a repülőjárat indulást megelőző 72 órán belül szükséges jelezni. A szigeten 3 tesztelő állomás lett kialakítva:

  • Sürgősségi Műveleti Központ (EOC) – Lumumba (Stone Town) – a teszt ára 140 USD
  • Vuga kórház (Stone Town) – a teszt ára 140 USD
  • North Valley kórház (Nungwi) – a teszt ára 145 USD

Kedvezményes utazások Zanzibárra: Foglalj a Pelikán.hu oldalán

Zanzibár a világ egyik legjobb helye a kikapcsolódásra. Gyönyörű türkizkék tenger, fehér homokos tengerpart, kevés turista – minden adott az ideális pihenéshez. Gasztronómiai szempontból sem lehet csalódni, mivel ezrével teremnek itt a trópusi gyümölcsök és fűszerek, valamint a tenger gyümölcseiben sincs hiány. Hogy a szállás miatt se kelljen aggódnod, foglald le utazásod a Pelikan.hu oldalán, ahol rengeteg ajánlat közül válogathatsz!

Kedvezményes repjegyek Zanzibárra


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top