Connect with us

Hírek

A Wizz Air már most elérte a 2019-es forgalom 80%-át

A Wizz Air már most elérte a 2019-es forgalom 80%-át

A magyar Wizz Air légitársaság jelenleg az egyik leggyorsabban alkalmazkodó légitársaság, és úgy tűnik elég gyorsan felépül a világjárványból. 2020 augusztusában a légitársaság már elérte a 2019-es év forgalmának 80%-át, ez még egyetlen légitársaságnak sem sikerült. A Wizz Air ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a légi forgalom gyors helyreállását akadályozhatják a szeptemberi utazási korlátozások.

Advertisement

A fapados légitársaság már nemcsak Kelet-Európára fókuszál, hanem egyre több nyugati úti célba indított járatot. Az EU határait elhagyva, idén új bázist nyitottak a Közel-Keleten is.

A Wizz Air hozzátette, hogy júliusban jelentősen megnőtt a foglalások száma, augusztusban viszont enyhe visszaesést észlelnek.

A konkurencia lemaradt

A konkurens fapados légitársaságoknak még nem sikerült a Wizz Airhez hasonló mértékben újraindítani járataikat. A Ryanair azt tervezte, hogy októberre eléri a tavalyi repülési terv 70%-át, de a múlt héten már korlátozásról informáltak. Egy másik rivális, a brit easyJet még pesszimistább, reményeik szerint eredeti 2019-es kapacitásuknak csak 40%-át fogják elérni 2020 negyedik negyedévében.

A Wizz Air továbbra is tervezi londoni bázisa megynitását a Gatwick repülőtéren. A londoni reptéren a magyar fapados ambíciói elsősorban attól függnek, hogy az Európai Bizottság a szabályok megváltoztatásával más légitársaságok számára is kiadja-e a repülőtéri résidőket. A jelenlegi szabályok különösen a nagy légitársaságoknak kedveznek, amelyek még a korona-krízis előtt repültek a Gatwick-i reptérről és októberig garantálták a számukra repülőtéri slotokat.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top