Connect with us

Magazin

Tapintható misztérium, avagy a világ legszebb templomai (2. rész)

Tapintható misztérium, avagy a világ legszebb templomai (2. rész)

A világ legszebb templomairól szóló első cikkünk bekezdése kicsit hosszúra sikerült és enyhén személyeskedő árnyalatban látta meg a napvilágot. Most átesünk a ló másik oldalára, és csak annyit mondunk, hogy ma újabb 6 gyönyörű templomot mutatunk be nektek.

Szent István Bazilika, Budapest

Nemcsak fővárosunk, de Magyarország egész területén bukkanhatunk rá olyan gyönyörű emlékművekre, melyekre joggal lehetünk (és vagyunk) büszkék. A Road Affair portál a budapesti Szent István Bazilikát a világ 30 legszebb szentélyei között a 8. helyre helyezi. Bár első királyunk nevét viseli, nem éppen egy idős épület. 1905-re épült fel teljesen, azóta azonban már sikerült feltornáznia magát a leglátogatottabb nevezetességeink közé.

Szent Szív-bazilika, Párizs

Az egyértelmű, hogy a francia főváros legismertebb temploma a Notre-Dame. Ám a legszebbnek sokan a Szent Szív-bazilikát, avagy a Sacré Cœur-t tartják. Erről tanúskodik az a tény is, hogy évente turisták milliói látogatják (bár a párizsi nevezetességek között ez nem is olyan kivételes szám). Hasonlóan, mint a már említett Szent István Bazilika, nem rendelkezik hosszú történelmi múlttal, hiszen csak 1914-ben épült.

Szent Vitus-székesegyház, Prága

A száztornyú Prága egyik építészeti magaslata a Szent Vítus-székesegyház. Nemcsak maga a templom, de a környezete is lélegzetelállító, ugyanis a prágai vár komplexumának közepén áll. Mintha egy gótikus mese színtere lenne. 1344-ben kezdték el építeni, utoljára a 19. században rekonstruálták és bővítették.

Westminsteri apátság, London

Ennek a legendás apátságnak a hivatalos neve: westminsteri Szent Péter társaskáptalani templom. A híres gótikus szentély a Parlament mögött áll, így ez a környék a VIP személyek frekventált helyének is tekinthető – élőket és holtakat is beleszámítva. A Westminsteri apátság ugyanis sok nevezetes személy nyughelye is, pl. Stuart Mária, Isaac Newton, Michael Faraday stb.

London rejtett kincseit ebben a cikkben találod meg.

Notre-Dame, Montreal

A bekezdés címe helyes, tényleg nem Párizs, hanem Montreal. Bizony, Kanadában is van egy csodálatos bazilika, amely a Notre-Dame nevet viseli. Bár nem annyira híres, mint a franciaországi druszája, ha rápillantasz a fényképére, láthatod, hogy két tornyának köszönhetően picit hasonló. 1829-től működik, és a „világ egyik legszebbje” címet főleg a drámai, lélegzetelállító belterének köszönhetően viseli.

Preobrazsenszkaja, Kizsi

Hallottál már Kizsiről? Egy aprócska oroszországi sziget, hosszában csupán 7 km. Szóval Kizsi bizony kicsi. Leglényegesebb látnivalója a huszonkét hagymakupolás Preobrazsenszkaja-teplom. 1724-ben épült, kizárólag farönkök felhasználásával.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top