Connect with us

Hírek

Utazás a Seychelle-szigetekre: újra fogadnak turisztikai célú beutazókat

Utazás a Seychelle-szigetekre: újra fogadnak turisztikai célú beutazókat

Utazás a Seychelle-szigetekre: A Seychelle-szigeteki Egészségügyi- és Külügyminisztérium nemrégiben bejelentette, hogy újra fogadnak turisztikai célú beutazókat. A népszerű nyaralóhely tehát nyitva áll a turisták előtt, de csak bizonyos feltételek betartása mellett.

A Seychelle-szigetek az a hely, ahol a kéknek és a zöldnek több árnyalata létezik, mint amennyit valaha el tudtunk képzelni. A világjárvány miatt azonban az alábbi korlátozó intézkedések mellett lehet beutazni az országba: 

Be lehet-e utazni az országba? 

Magyarországról jelenleg nem lehetséges a belépés, csak bizonyos országból érkezőknek. A lista, amelyet hetente frissítenek az alábbi oldalon érhető el.

Azon beutazók azonban, akik hiteles papírokkal tudják igazolni, hogy a Covid-19 elleni oltás mindkét adagját megkapták, illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet is fel tudnak mutatni, állampolgárságuktól és érkezési országuktól függetlenül szabadon és karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak az országba.

Kell-e teszt? Igen!

A légi úton érkező utasoknak már az utazás megkezdése előtt (check-in) maximum 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük. 

Kell-e regisztrálni? Igen!

A belépéshez az utasoknak előzetesen on-line kell regisztrálniuk az alábbi oldalon

Seychelle szigetek

A biztonság továbbra is az első

A Seychelle-szigetekre közlekedő nemzetközi járatok minden egyes repülés előtt alapos fertőtlenítésen esnek át, a kabinok légterét a HEPA szűrőberendezések folyamatosan tisztítják. A repülőgépen arcmaszk viselése kötelező! A szállodákban a helyi hatósági rendeleteknek megfelelően gyakran takarítanak, betartják az előírásokat, a teljes személyzet maszkot visel. A szállodákban egyes létesítmények nem, vagy csak korlátozottan vehetők igénybe.

Gyakran ismételt kérdések: a külföldről hazatérőknek

A külföldről hazatérő magyar állampolgárok fő szabály szerint 10 napos hatósági házi karanténra számíthatnak, az alól mentesülni csak 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, 2 db negatív PCR teszteredmény felmutatását követően lehetséges. Az első PCR tesztként azt a vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja. Részletesebben erről itt olvashatsz.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top