Connect with us

Hírek

Utalvány visszatérítés helyett, nézd meg a Pelikán kedvezményeit

Utalvány visszatérítés helyett, nézd meg a Pelikán kedvezményeit

A koronavírus sok utazási tervet döntött romba 2020-ban és néhány hónap alatt szinte az egész repülési ágazatot “befagyasztotta”. Amikor már úgy tűnt, hogy az első hullámon túl vagyunk és ismét utazhattunk, a második hullám miatt egyre szigorúbb intézkedéseket vezettek be, amelyek határzárhoz vezettek.

Advertisement

Idén te is utaztál volna, de a járatod törölték? Vagy módosították járatod és nem tudtál repülni? Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy miért érdemes ajándékutalvány mellett dönteni visszatérítés helyett, és hogyan tudod kihozni belőle a maximumot.

Ha visszatérítés mellett döntesz, akkor biztosíthatunk, hogy amint a légitársaságtól megérkezik a befizettet összeg a Pelikánhoz, akkor azt az utazási iroda azonnal visszaküldi a számládra. Sajnos, a jegylemondási folyamat hosszabb időt vesz igénybe az elmúlt hetekben, ez azért van, mert a Pelikán márciustól napjainkig még mindig több tízezer kérést dolgoz fel naponta, és az ügyfélszolgálatra nehezedő nyomás valóban óriási.

Tudjuk, hogy sokan közületek (és higgyétek el, mi is) lelkesen várjátok a visszatérítést, és valóban sokkal tovább tart, mint ahogy azt egyes társaságok ígérték, de jelenleg senki sem tudja ezt felgyorsítani. Sok légitársaság pénzügyi segítségre vár az egyes országok államfőitől, és az egész folyamat a szokásosnál tovább tart. Ezért szeretnénk a figyelmedbe ajánlani az ajándékutalvány lehetőségét, amit repülőjegy vagy utazás vásárlására is felhasználhatsz.

Miért válaszd a vouchert pénz helyett?

Minden légitársaságnak megvannak a maga szabályai, de sok esetben a visszatérítés hosszadalmas folyamata helyett jobb alternatíva lehet az új jegy vásárlására szolgáló utalvány. A legtöbb esetben sokkal gyorsabban juthatsz a befizett összeghez utalvány formájában, majd az utalványt felhasználhatod új jegy vásárlásához – egyes légitársaságok éves érvényességet kínálnak, mások legfeljebb másfél évet – például 2021 végéig. Ez mindig a légitársaságtól függ.

A Pelikán értékeli ügyfelei bizalmát és újonnan bónuszokat is kínál, amennyiben utalvány mellett döntesz:

  • Ha a légitársaság visszatéríti a jegy árát utalvány formájában és pl. 10-20% bónuszt dobnak hozzá, akkor azt a Pelikán beleszámítja az utalvány összegébe. Ezt a megemelt összeget a Pelikánon keresztül is felhasználhatod.
  • Az utalvánnyal további BÓNUSZOKHOZ jutsz (egyedi kódok minden utalványtulajdonos számára), amely felhasználható utazási termékekhez + kedvezménykódok olyan partnercégek számára, mint a Cipofalva.hu vagy a pelimart.hu.
  • Ha nem sikerül felhszanálnod az utalványt, a legtöbb légitársaság lehetővé teszi, hogy később azt pénzre váltsd. Ezenkívül ha a légitársaságok egyike csődbe menne, nem mindegy, hogy az utasnak van-e fel nem használt vagy törölt jegye, rendelkezik-e utalvánnyal vagy feldolgozatlan visszatérítési kérelme van-e. Bármely igényt be lehet nyújtani a fuvarozó fizetésképtelenségi ügyintézőjéhez.

Ha a légitársaság nem fizet, a Pelikán bónuszt ad

Ha a légitársaság úgy dönt, hogy nem nyújt készpénz-visszatérítést, hanem utalványt, akkor ezt az utalványt a Pelikánon keresztül is beválthatod, de csak bizonyos légitársaságok járataira. A Pelikán, mint közvetítő, betartja a légitársaság által meghatározott feltételeket, mindent felajánl, amit a légitársaságok kínálnak, és további bónuszokat ad hozzá – új jegyért járó kredit és jelentős kedvezmények a partnercégektől (még egy ok, hogy inkább nálunk használd fel, mint közvetlenül a légitársaságon keresztül).

Ha a visszatérítést választod, nem fognak hiányozni a Pelikán bónuszok sem.

Ha a légitársaságok engedélyezik a visszatérítést, akkor észben kell tartani, hogy ez nagyon sok időt vesz igénybe – ma már tudjuk, hogy akár hónapokig is elhúzódhat a folyamat. Ha a visszatérítes mellett döntesz, akkor jó tudni, hogy a jóváírt összeget a Pelikán bármely termékére vagy szolgáltatására felhasználható, legyen az egy belföldi wellness hétvége vagy repjegy. Az akció nem vonatkozik a Booking-on (szallas.pelikan.hu) és az Autóbérlés menüponton (rentalcars.com) keresztül történő foglalásokra. 


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 8 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 8 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top