Connect with us

Hírek

Uganda újra nyitva a látogatók előtt

Uganda újra nyitva a látogatók előtt

Uganda elrendelte a COVID-19 járvány miatt hat hónapig lezárt határok újranyitását. Az ország október 1-jétől megnyitotta nemzetközi repterét és szárazföldi határátkelőit. Van azonban néhány feltétel.

Uganda nemrégiben megkapta az Utazási és Idegenforgalmi Tanács globális biztonsági és higiéniai bélyegzőjét, mivel betartotta az egészségügyi és higiéniai protokollokat. Az utazási irodák, szállodák és egyéb szálláshelyek szigorú biztonsági eljárásokat követnek. Az ország elkötelezte magát amellett, hogy biztonságos élményt nyújt a látogatók számára, miközben megőrzi az ugandai emberek és az ország vadon élő állatainak az egészségét.

Ennek érdekében a 2020. október 1-től érkezőkkel szembeni egészségügyi előírások a következők:

 • A nemzetközi repülőtérre és a szárazföldi határátkelőkre érkező személyeknek az érkezéstől számított 72 órán belüli negatív PCR Covid-19 tesztet kell felmutatniuk Az Ugandába járatokat üzemeltető légitársaságok csak és kizárólag negatív COVID-19 PCR teszt felmutatása esetén engedhetik fedélzetükre az utasokat. Amennyiben valaki mégis teszteredmény nélkül érkezne az országba, a teszt utólagos elvégzése, valamint az eredmények kimutatásáig kötelező karantén költségei az utast terhelik.
 • Az Ugandába érkező és negatív COVID-19 teszteredményt felmutató utasok 2020. október 1-től mentesülnek a karantén alól.
 • Valamennyi beérkező utas lázmérős ellenőrzésnek lesz alávetve, miközben a repülőtéri egészségügyi hatóságok szűrik fertőző betegségek minden egyéb szimptómáit.
 • Abban az esetben, ha a külföldi beérkező tesztje pozitív és Ugandán kívül kívánja gyógykezeltetni magát, repatriálását saját költségén a nemzetközi COVID-19 evakuációs protokollnak megfelelően kell intéznie.
 • Az érkező utasok felelőssége, hogy érvényes ugandai vízummal rendelkezzenek, amelyet ezen a honlapon lehet igényelni.
 • Az ugandai határállomásokon nem engedélyezik külföldi állampolgárok átutazását harmadik országba.

Kiutazó utasokkal szembeni egészségügyi követelmények:

 • Az Ugandából távozó utasoknak az indulást megelőző 72 órán belüli negatív PCR Covid-19 tesztet kell felmutatniuk. Amennyiben az utas érkezési országában mentesül a negatív teszteredmény felmutatása alól, ez esetben ezt a mentességet hivatalos igazolással kell alátámasztania.
 • Az entebbei nemzetközi repülőtérre a járat indulását megelőző 4 órával korábban kell megjelenni.

Uganda összes nemzeti parkja nyitva áll a látogatók számára, ugyanakkor az országban este 21:00 és reggel 05.30 között kijárási tilalom van érvényben, a kismotorok közlekedése pedig csak este 18:00 óráig engedélyezett. Az entebbei nemzetközi repülőtérről érkező vagy oda induló utasok mentesülnek az este 21.00 és reggel 5.30 óra közötti kijárási tilalom alól, amennyiben arra a konkrét dátumra vonatkozó, érvényes repülőjegyükkel igazolják utazásuk célját.

(Forrás: Lonely Planet, Konzuli Szolgálat)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top