Connect with us

Magazin

10 tipp kivételes afrikai utazásokra

Afrikában összesen 58 szuverén állam, három állam korlátozott ratifikációval és kilenc territórium található. Vadon élő vadállatok, hatalmas sivatagok és szavannák, és olyan emberek, akik afrikai utazásunkat kivételessé teszik. A fekete kontinens egyes részein úgy tűnik, hogy az idő megállt, de sok városban ez már kezd megváltozni, és igazán élénk és kreatív helyekké fejlődtek az utóbbi években. A trópusi, szubtrópusi az esőerdőkön és a száraz tájakon át, Afrika igazán sokszínű. Emellett igazán egyedi állatvilággal rendelkezik. Nézd meg 10 tippünket a legjobb utazásokra.

Advertisement

1. Hajókázz arab vitorláson az Ibo-szigeteknél

A múltban fontos kereskedelmi központ volt az arabok és a portugálok számára, és a Quirimbas szigetcsoport harminckét szigete közül ez a leghíresebb. Az arab és a portugál hatások elsősorban a helyi építészetben tükröződnek. Az Ibo-sziget híres lélegzetelállító panorámáiról és világszínvonalú búvárkodásban lehet részed. Fedezd fel a titokzatos víz alatti világot, amely teknősökkel, delfinekkel és a bálnákkal büszkélkedik. A sziget gazdag madárfajokkal is rendelkezik. Tégy egy kirándulást az Ibo-szigetek azúrkék vizein, Mozambikban, és élvezd a tengerre nyíló panorámát.

2. Tapasztald meg a legszebb éjszakai égboltot a Kalahári sivatagban

Éld át a minimalizmust a természetben és gyönyörködj az éjszakai égboltban, a Kalahári sivatagban. A szubszaharai Afrika délnyugati részén fekszik, kilencszázezer négyzetkilométeren terül el Botswanában, Namíbiában és Dél-Afrikában. Semmi sem készít fel a botswanai védett terület – Central Kalahari Game Reserve misztikus szépségére. Ez a rezervátum 1961-ben alakult, a San etnikai csoport menedékeként, ahol lehetőségük nyílt arra, hogy a külvilágtól messze, befolyás vagy beavatkozást nélkül élhessenek vadászattal. Mivel a sivatagi terület ez a része elég messze van a város fényeitől, élvezheted a végtelen kilátást a tiszta csillagos égboltra.

3. Hallucinogén színékkel díszített terület? Nem ámítás!

A legforróbb lakott hely a világon. Az éves átlaghőmérséklet eléri a 34 ° C-ot és ez az úgynevezett “átjáró a pokolba”. Az etióp térség, a Danakil-Depression több tektonikai lemez ütközése Etiópia, Eritrea és Dzsibuti határán jött létre. Ez nemcsak egy úgymond természetes pattogó kazán, hanem egy igazi geológiai csoda. Sok látogató azért érkezik ide, hogy meglátogassa az Erta Ale aktív vulkánt, ahol felfedezhetik az egyik kráter tavat is. A vulkanikus holdbéli terület szürrealista festmény képét teremti a kénes termálforrásokkal, lávával, hipermetikus vízfelületekkel, szulfátokkal, vas-oxidokkal és sókkal. Kombinációjuk hallucinogén palettát, titokzatos képződményeket és színeket képez.

4. Vágj neki egy road tripnek a pálmafákkal övezett oázisok és Marokkó vörös dűnéi között

Route du Sud – Néhány napos kaland a varázslatos Marokkó legváratlanabb, felfedezésre váró, autentikus részein keresztül. A megállóhelyek közé tartozik a Maison des Arganiers, amely domboldalon található, mintegy két és fél órányira Marrakech városától. Útközben pihenhetsz a maisons des rêves kis álomházában, amelyek mindegyikét helyi művészek alkotják. Az Argan fák erdei között, a vörös kanyon szélén vagy az oázisokban.

5. Tapasztald meg a gazdag növény- és állatvilágot a Rubondo-szigeten a Viktoria-tavakon

A sas hatalmas méreteivel védi csendes öblét, és abban a pillanatban, amikor elkezd riasztó hangokat kiadni, egy óriási krokodilt riaszt fel a reggeli napsütésben. A Rubondo Nemzeti Park a Viktoría-tó szélén található, amely Kenyába, Ugandába és Tanzániába húzódik, és ez a második legnagyobb a világon. De a Rubondo-sziget több, mint egy vízicsoda. A nemzeti park kilencven százalékát nedves erdők, változatos a part menti rétek és papirusz ágyak alkotják. A területén nagy számú emlős, antilop, víziló és majom populáció lelhető fel, valamint különleges csimpánz fajokkal is találkozhatunk. Ezenkívül elefántok és zsiráfok osztoznak a védett biotóposokon.

6. Sétálj az elefántokkal a Közép-afrikai Köztársaság trópusi erdejében

A Közép-afrikai Köztársaság belföldi ország, amely teljes mértékben a trópusi zónában található. 1960-ban nyerte el függetlenségét Franciaországtól. A 2008-as National Geographic jelentés szerint a Közép-afrikai Köztársaság a legkevésbé érintett a könnyű szmogtól. A meleg időjárás kiváló feltételeket teremt a dohány, a pamut, a kávé, a szezám és egyéb nyersanyagok termesztésére. A területének délnyugati részén lévő trópusi erdőben kb. negyvenhét m magas fákat is láthatunk. Ez a terület gazdag színpompás pillangókban és más trópusi állatokban. De akár egy sétára is indulhatsz az elefántokkal a helyi Pygmejov lakosság mellett.

7. Hat ország, 19 nap alatt madártávlatból

Ha jelenleg rendelkezel 116,500 dollárral, kivételes szafari élményben lehet részed. 19 napon keresztül hat kivételes országot láthatsz keletről haladva dél felé és ami legjobb, ezt mind madártávlatból. Ezt a nem mindennapi tapasztalatot a &Beyond cég kínálja. Nincs is más dolgod, mint 12 másik utassal elfoglalni kellemes ülésed. Valamint azt tanácsolják, hogy üres gyomorral induljunk neki, mivel saját séfjeik ízletes finomságait szolgálják fel a fedélzeten. Persze az expedícióra nem szükséges rengeteg poggyásszal neki indulnunk, valamint nincs sorbaállás és várakozás sem. De az ilyen fajta luxusért kicsit mélyebbre kell nyúlni a pénztárcánkban.

8. Fedezd fel Ghána virágzó művészeti életét

Ghána állítólag az egyik legbiztonságosabb hely Afrikában. Accra egy meglehetősen modern és élénk főváros, valamint a parton fekszik, és mára virágzó művészeti élettel rendelkezik. Felfedező utad kezdheted a Függetlenségi téren és a kézműves piacon. A helyi művészek összegyűjtik a munkájukat, hogy később eladják azokat. Gyakran láthatsz színházi vagy zenei előadásokat. Ha szereted a galériákat, menj a Nubuke Alapítványhoz, ahol megcsodálhatod Ghána autentikus művészetét. A Nanoff galéria nagyon kreatív hely, amely ötletekkel teli szobrokat mutat be, amelyek kerékpárokból, autóalkatrészekből és még konyhai eszközökből állnak. Ha érdekelnek a fiatal Ghána művészek illusztrációi, szobrai és festményei, akkor ne hagyd ki a Kuenyehia művészeti teret sem.

9. Élvezd a Skeleton Coast érintetlen dűnéit

A partvidék része az Atlanti-óceánnak. Észak-Namíbiában és Dél-Angolában terjed el. A nevét a bálnák és a fókák után maradt csontvázainak köszönheti, a megnevezés még abból az időből szármázik, amikor még aktívan vadásztak rájuk. Ami a felszínét illeti, homok alkotja, és itt-ott kibukkanó kőzetek, míg északon érintetlen magas homokdűnékből áll. Válassz egy repülő expedíciót, amely kilátást nyújt az érintetlen partvidékre.

10. Szállj meg művészettel és dizájnnal teli szállodában, Nairobiban

Művészet egy kicsit másképp. Az design hotel ötlete, amely tele van műalkotásokkal, ízletes borokkal és ételek, színekkel és anyagokkal kombinálva kényelmes légkört kerít. A divat világhíresség, Anna Trzebinski fejéből pattant ki. A OneFortyEight – Nairobi mágikus világának felfedezésére alkalmas hely, ahol papagájok, pávák és majmok élnek, valamint olyan oroszlánok és hiénák, amelyeket alkalmanként hallani a csodálatos Nairobi Nemzeti Park közelében. Ez egy olyan főváros, amely megosztja a helyet a vadon élő állatokkal.

 

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Kiemelt hír: Belgiumba utazol? Jó ha tudod! https://t.co/wJ2LyE997KMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Útikalauz: 4 nap Splitben, a tökéletes nyaralás titka! https://t.co/YT38XeabJ3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Új, közvetlen járat Wrocław és Budapest között! https://t.co/vVm89ZnRFIMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
Légtér forgalom a pandémia után – újítások, új járatok! https://t.co/ujenEcAyv3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Az Európai Unió tovább szűkítette a listát: csak 11 országból szabad a belépés! https://t.co/6zucq483tTMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
A tavaszi és a nyári Málta mindenkit elvarázsol https://t.co/UW2A6FuOlHMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Zakynthos – legjobb strandjai, látnivalói és akciós repjegyek https://t.co/RzWA14WrOlMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Algarve 6 nap alatt. Útmutató egy tökéletes dél-portugáliai kiránduláshoz https://t.co/pDqzklShy3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Ausztria eltörli az egyes országokba való repülés tilalmát. Augusztus 1-től nincsenek korlátozások https://t.co/AXNLEVsF0PMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Görög repjegyek a főszezonban 11 990 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top