Connect with us

Magazin

TOP folyók, lagúnák és tavak Európában

TOP folyók, lagúnák és tavak Európában

Európa tele van gyönyörű folyókkal, tavakkal, lagúnákkal és forrásokkal, melyeket kár lenne nem kihasználni egy-két nyaralás alkalmával. Vannak, amelyeknek gyógyító hatásuk van, esetleg remek menedéket nyújtanak a kikapcsolódáshoz, vagy éppen azoknak kedveznek, akik nyári szezonon kívül vágynak a pihenésre. Függetlenül attól, hogy Szlovénia, Franciaország, Spanyolország vagy Izland vonz téged, hagyd magad elvarázsolni ezzel a 9 csodálatos vízi helyszínnel!

Titkos lagúna, Izland

A Titkos lagúnát (Secret Lagune) először 1891-ben használták vízforrásként. Ez Izland legrégebbi lagúnája. Kénben gazdag termálvizei a közeli gejzírből származnak.

Titkos lagúna, Izland

Tara folyó, Montenegró és Bosznia-Hercegovina

A Tara folyó a hegyeken és a saját kanyonján keresztül is csurdogál, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel és egyben Európa legmélyebb kanyonja. A folyó mindkét országon keresztülfolyik és számos élőlénynek ad otthont. Népszerű helyként szolgál a rafting kedvelőinek körében is.

Tara folyó, Montenegró

Bledi-tó, Szlovénia

A Júliai-Alpokban található Bledi-tó egy közkedvelt glaciális eredetű tó, melynek jellegzetessége a közepén álló kis szigeten található, középkori templom. A tó feletti, mintegy 130 méteres sziklán pedig egy vár magasodik, ami szintén hozzátesz a tó varázslatos hangulatához.

Bledi-tó

Cachat-forrás, Franciaország

Az Evian víz éppen a Cachat forrása miatt ismert világszerte, korábban Szent Katalin szökőkútjaként is emlegették. A legenda szerint, ez a forrás gyógyította meg Jean-Charles de Liazer, a francia forradalom elől menekülő arisztokrata veseköveit.

Cachat, Franciaország. Forrás: Shutterstock/EQRoy

Bornos, Spanyolország

Egy különleges madárvédelmi terület, a Bornos víztározó, főleg az éves Tófesztiválról ismert. Ez az andalúziai természetes medence – tiszta vizének köszönhetően – remek hely úszásra és horgászatra is.

Bornos, Spanyolország

Valsan folyó, Románia

A romániai Valsan folyó egy „élő kövületnek” ad otthont – az asprete hal évezredek óta ismert, és csak a folyó egy kilométeres körzetében fordul elő.

Valsan, Románia

Mardalsfossen folyó, Norvégia

A Mardalsfossen 705 méteres magasságával egyben Európa egyik legmagasabb vízesése is. Az egész országot el tudná látni energiával.

Mardalsfossen, Norvégia

Comói-tó, Olaszország

A Comói-tó az Alpok lábánál található, s számos üdülőhelyével ideális nyaralóhely mindenki számára. Egyben ez Olaszország harmadik legnagyobb tava. 425 méteres mélységével pedig Európa legmélyebb tavai közé tartozik.

Comói-tó

Caragh folyó, Írország

Az Írország délnyugati részén fekvő Caragh folyó az egyik legnépszerűbb lazacfogási hely a horgászok körében. A folyó a Killarney Nemzeti Parkkal együtt „különleges természetvédelmi területként” van számontartva, és otthona a ritka Kerry-csigának is.

Caragh folyó

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top