Connect with us

Hírek

Thaiföldre hamarosan karantén nélkül utazhatnak a beoltottak

Thaiföldre hamarosan karantén nélkül utazhatnak a beoltottak

Thaiföld úgy döntött, kész nyitni az utazók előtt. A Seychelle-szigetek után hamarosan Thaiföldre is karanténkötelezettség nélkül utazhatnak azok, akik már megkapták a koronavírus elleni védőoltást.

Thaiföld a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi úti célja. 2019-ben rekord számú, 40 millió nemzetközi vendégérkezést regisztrált. A Financial Times összefoglalója szerint a világjárvány miatt hozott intézkedések következtében ez a szám 6,8 millióra esett vissza tavaly. A Thaiföldön működő szállodavállalatok így nemrégiben benyújtották egy mentő javaslatot a thai kormánynak, hogy törölje a karanténkötelezettséget azok számára, akik már megkapták a koronavírus elleni védőoltást.

A helyi turisztikai szakemberek szerint a karanténkötelezettség eltörlésével újra felpöröghet az idegenforgalom. Becslések szerint 400 ezer szállodai dolgozó munkahelyét mentenék meg, valamint további 400 000 munkavállalóét más idegenforgalmi ágazatokban.

Thaiföldre utazás

A „Welcome Back to Thailand again” névre keresztelt program helyi források szerint legkorábban 2021 júliusában indulhatna, de az oltások világszintű előrehaladásától, valamint a meglévő vízumkövetelmények betartásától is függ. Thaiföld egyébként nem az egyetlen ország, amely ilyen gyakorlatot vezet, vagy kíván meg bevezetni. Az afrikai Seychelle-szigetek már megkezdte a beoltott látogatók fogadását, a hozzánk némiképp közelebb eső Izlandon pedig, már bevezették a vakcinaútlevelet.

Jelenlegi belépési feltételek

A jelen szabályozás szerint 16 napos karantén vár arra, aki Thaiföldre szeretne utazni, ők a helyi hivatalok által kijelölt 200 karanténhotel valamelyikében tölthetik a „keszonidőszakot”.

Kedvezményes repjegyek Thaiföldre

(Forrás: Turizmus Online)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top