Connect with us

Hírek

Szükségállapot és éjszakai kijárási tilalom lép életbe Spanyolországban

Szükségállapot és éjszakai kijárási tilalom lép életbe Spanyolországban

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében vasárnap ismét szükségállapot elrendeléséről döntöttek Spanyolországban, amely keretet biztosít az éjszakai kijárási tilalom bevezetéséhez is.

Advertisement

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében vasárnap ismét szükségállapot elrendeléséről döntöttek Spanyolországban. A spanyol hatóságok szerint jelenleg az illegális utcai és házibulik okozzák a legtöbb problémát. A madridi városi rendőrség adatai szerint a múlt hétvégén több mint 300 összejövetelen kellett intézkedniük.

A járvány miatt a szükségállapot bevezetésére legutóbb március közepén került sor, a spanyol parlament ezt összesen hatszor hosszabbította meg és fenntartotta egészen június 21-ig. Míg azonban a tavaszi intézkedéshez lakhelyelhagyási tilalom is járt, most csak az éjszakai kijárást korlátozzák este 23 órától másnap reggel 6 óráig. Ennek kezdetét és végét a tartományok módosíthatják plusz-mínusz egy órával. A további járványügyi tilalmakról, a tartományok szintén maguk dönthetnek.

szükségállapot Spanyolországban

Az egyetlen kivételt a Kanári-szigetek jelentik, ahol a kedvező járványügyi adatok miatt nem lép életbe korlátozás. Több európai ország, például Nagy-Britannia, Németország és Svédország épp feloldotta a karantén-kötelezettséget a spanyol szigetekről érkezőkkel szemben.

”Rendkívüli helyzetben élünk.(…) Azért rendeltünk el újból szükségállapotot, mert a fertőzések megfékezéséhez és a vírus feltartóztatásához ez a leghatékonyabb eszköz.” – nyilatkozta Pedro Sánchez miniszterelnök a kormány rendkívüli ülése után tartott madridi sajtótájékoztatón.

Sánchez, az epidemiológiai szakértőkre hivatkozva, elmondta: a járvány második hulláma nagyban eltér az elsőtől, kevesebb a halálos áldozat, alacsonyabb a fertőzöttek átlagéletkora és kisebb az egészségügyre nehezedő nyomás is.

(Forrás: MTI)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top