Connect with us

Hírek

Szerdától lezárják Írországot

Szerdától lezárják Írországot

Szerdától lezárják Írországot. Hétfőn késő este jelentette be az ír kormány, hogy kijárási korlátozások lesznek Írországban, ennél is pontosabban bevezetik az úgynevezett 5-ös szintű szabályozást, amely gyakorlatilag az ország szinte teljes lezárását jelenti.

Advertisement

Wales után most Írország is szigorú korlátozásokat vezetett be a koronavírus terjedése miatt. Micheál Martin ír kormányfő bejelentése alapján, az országban hat héten át, december elsejéig lesz érvényben az 5-ös szintű szabályozás. A sajtótájékoztatón a miniszterelnök-helyettes Leo Varadkar elmondta, hogy a növekvő esetek miatt muszáj csökkenteni a társadalmi interakciókat, és ennek jelenleg ez az egyetlen módja.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

  • Az országban minden kül- és beltéri rendezvényt betiltottak, nem lehet konferenciákat, koncerteket és színházi előadásokat tartani. A múzeumok, galériák és látványosságok is mind bezárnak.
  • A csoportos edzések megtartása tilos, csak egyénileg lehet edzeni, így pedig bezárnak az edzőtermek és uszodák is.
  • A bárok, éttermek csak elvitelre szolgáltathatnak ki, a szórakozóhelyek bezárnak. A szállodák csak nem-turisztikai céllal érkező vendégeket fogadhatnak.
  • Az élelmiszer-, műszakicikk- és gyógyszertárak mellett a benzinkutak, drogériák, mosodák, posták és bankok tarthatnak nyitva az országban. Miséket is csak online tarthatnak.
  • Senki sem hagyhatja el a lakóhelye öt kilóméteres körzetét, a lakosság nem fogadhat látogatókat az otthonában, még a kertjében sem. Az emberek a barátaikkal, ismerőseikkel kültéren találkozhatnak.
Az írek terve a koronavírus-járvány idején

A szigorú intézkedések célja, hogy „az ország összeszedje magát, és képes legyen értelmes módon megünnepelni a karácsonyt” – nyilatkozta az ír kormányfő.

Az ír kormányfő a brit miniszterelnöknek, Boris Johnsonnak is jelezte nemrégiben, hogy jobb lenne, ha a brit kormány odafigyelne az északír helyzetre, ami lassan már tarthatatlan. Észak-Írországban jelenleg annyi beteg szorul kórházi ellátásra, hogy a kórházak 83 százalékig telítettek.

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top