Connect with us

Hírek

A Szlovákiába történő belépés új szabályairól: a beoltottak szabadon, az oltatlanok karanténba kerülnek

A Szlovákiába történő belépés új szabályairól: a beoltottak szabadon, az oltatlanok karanténba kerülnek

Szlovákia 2021. július 9-én az ország területére belépő személyek intenzív egészségügyi és biztonsági ellenőrzését vezeti be, ennek megfelelően a rendőrség ellenőrizni fogja az eHranica rendszerben való regisztrációt, valamint az oltási igazolásokat (az uniós Covid igazolást és a QR kóddal ellátott nemzeti oltási igazolást egyaránt elfogadják). 

Advertisement

A Szlovákiába történő belépés új szabályai, amelyek július 9-től érvényesek:

Oltott személyek esetében:

Július 9-ét követően teszt- és karanténkötelezettség nélkül kizárólag a beoltott személyek léphetnek majd be Szlovákia területére. A rendelet szerint ilyen személynek minősül:

 • A két dózisú oltás esetében már megkapták az első oltást, amelytől eltelt legalább 21 nap, de nem több mint 90 nap;
 • két dózisú oltás esetében megkapták a második oltást, és az első oltás beadásának időpontjától eltelt legalább 21 nap, azonban nem több mint 12 hónap;
 • egy dózisú oltás esetében megkapták az oltást, amelytől eltelt legalább 21 nap, de nem több mint 12 hónap;
 • az a személy, aki korábban átesett a fertőzésen, és a kigyógyulását követő 180 napban megkapta valamely védőoltás első adagját, amelynek időpontjától eltelt legalább 21 nap, de nem több mint 12 hónap.

Magyarország állampolgárai korlátozás (azaz teszt és karanténkötelezettség) nélkül léphetnek be Szlovákiába az oltási igazolások és védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről szóló kétoldalú megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal és az oltóanyag típusát és valamennyi oltás dátumát rögzítő oltási igazolással, ugyanakkor legkésőbb a határon regisztrálni szükséges a https://korona.gov.sk/ehranica/ weboldalon. 

Nem oltott személyek esetében

 • Kötelező regisztráció az eHranica rendszerben.
 • Kötelező 14 napos karantén.
 • A karantén lerövidíthető egy negatív PCR-teszt benyújtásával, amelyet legkorábban az érkezés utáni 5. napon lehet elvégezni.

Oltatlan, 12 év alatti gyermekek

A védettségi igazolvánnyal és oltási igazolással rendelkező személyeket kísérő 12 évnél fiatalabb kiskorúak hasonlóan korlátozás nélkül utazhatnak be Szlovákiába, és mindazokat a szabadságokat élvezhetik, mint a védettségi igazolvánnyal utazó személyek. A 12 és 18 év közötti emberek átmeneti oltási időszakot kapnak augusztus 9-ig. 2021. augusztus 9-től a 12-18 év közötti utasokra is a nem beoltott személyekkel szembeni szabály vonatkozik.

A jelenlegi belépési szabályok július 8-ig érvényesek:

Jelenleg a Szlovákiába történő belépéskor minden utazónak regisztrálnia kell és be kell nyújtani az alábbi dokumentumok egyikét:

 • Egy 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet.
 • Akik a szomszédos és zöld kategóriába sorolt országok valamelyikéből érkeznek, egy 24 óránál nem régebbi negatív antigénteszttet is bemutathatnak. Fontos, hogy a tesztet a szomszédos országban vagy Szlovákiában kell elvégeztetni.
 • A COVID-19 elleni oltás megerősítése, 21 nappal az első adag után.
 • Aki a beutazást megelőző 180 napban átesett a betegségen (fontos: Szlovákiában kiállított orvosi igazolás felmutatása szükséges).

Szlovák Köztársaság július 5-től az alábbi határátkelőhelyeket zárja le a szlovák-magyar határon:

 • Veľký Kamenec (Nagykövesd) – Pácin, 
 • Slovenské Nové Mesto (Újhely) – Sátoraljaújhely, 
 • Skároš (Eszkáros) – Hollóháza, 
 • Domica – Aggtelek, 
 • Tachty (Tajti) – Cered, 
 • Kalonda – Ipolytarnóc.
Szlovákiába


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Európa 20 legszebb UNESCO helyszíne https://t.co/KYsTdBZFhsMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Turkish Airlines egzotikus repjegyek most akár 114 900 Ft-tól! https://t.co/VC0dhvMogcMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Vietnamba úgy utazhatunk, mint a járvány előtt https://t.co/OyV3DM4xucMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Mykonos retúr repjegyek Budapestről 22 885 Ft-tól (nyári időpontok) https://t.co/XqsalLuV2zMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Dreamliner-rel egyszerűen jobb repülni. Így repültünk a LOT-tal Amerikába https://t.co/4PPxq3KwWpMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Csodálatos Bologna: 5+ tipp Toszkána egy darabjának megismeréséhez https://t.co/nGFB15YBa9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
A gyönyörű Dubrovnik Bécsből 16 885 Ft-tól (júniusban) https://t.co/sskLsygAohMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Spanyolország kisokos: tippek, látnivalók + akciós repjegyek https://t.co/fMinpqyVx5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Irány Toszkána, Pisa Bécsből vagy Budapestről már 11 685 Ft-tól https://t.co/QEmMdbZmetMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Május 16-tól már nem lesz kötelező a maszk viselése a fedélzeten és az európai repülőtereken https://t.co/M9BSOnFWmXMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top