Connect with us

Hírek

Szaúd-Arábia megkönnyítette az országba való belépést. Online vízumot vezettek be

Szaúd-Arábia új vízumrendszert vezetett be az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és az Európai Unióból érkező turisták számára. A Királyság újabban engedélyezi a vízumkérelmet az érkezés után. Az új belépési feltételek célja az országba utazó turisták számának növelése, erről a NationalNews helyi újság tájékoztatott.

Online vízum Szaúd-Arábiába

Az új szabályozás értelmében bizonyos országok lakosainak lehetőségük van elektronikus vízumot igényelni online a https://visa.visitsaudi.com portálon keresztül. Ily módon a többszöri beutazásra jogosító vízumot 12 hónapra adják ki, beleértve a teljes egészségbiztosítást 535 SAR (57 600 HUF) értékben.

Hogyan szerezhetsz vízumot Szaúd-Arábiába érkezéskor?

  1. Érkezés Szaúd-Arábiába
  2. Igazolni kell a a tartózkodás hosszát a minősített országok listáján szereplő országok egyikéből
  3. Díj megfizetése kártyával

További feltétel, hogy az útlevélnek legalább 6 hónapig érvényesnek kell lenni. A 18 év alatti gyermekeknek és fiataloknak a szüleiknek kell benyújtani a vízumkérelmet.

A látogatóknak már nem kell jelentkezniük hazájuk nagykövetségén, mielőtt Szaúd-Arábiába lépnének.

Az ország illetékesei azt is elárulták, hogy ez a lépés Szaúd-Arábia 2030-as jövőképének részét képezi, és fontos lépés a fenntartható, rugalmas és versenyképes turisztikai ágazat kialakítása felé.

Ez is érdekelhet:

Akciós repjegyek Szaúd-Arábiába:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top