Connect with us

Hírek

Belépési feltételek Csehországba: oltás, védettségi igazolvány, teszt, kötelező regisztráció

Belépési feltételek Csehországba: oltás, védettségi igazolvány, teszt, kötelező regisztráció

Belépési feltételek a Csehországba: augusztus 23-tól a cseh fél az EU-s szabályozást alkalmazza és kizárólag digitálisan letöltött, vagy kinyomtatott EU-s covid igazolványt fogad el.

Augusztus 23-tól a cseh fél az EU-s szabályozást alkalmazza és kizárólag digitálisan letöltött, vagy kinyomtatott EU-s covid igazolványt fogad el! Szabadon, vagyis teszt és karantén nélkül lehetséges a Csehországba való beutazás az alábbi kategóriákba tartozó személyeknek:

  • Aki mindkét oltást megkapta, és a második oltás óta eltelt legalább 2 hét, avagy Janssen vakcinával történő beoltását követően eltelt legalább 2 hét (ezt EU-s digitális Covid igazolvánnyal szükséges igazolni). A cseh fél minden Magyarországon alkalmazott oltást elfogad.
  • Aki a beutazást megelőző 6 hónapon (180 napon) belül átesett a koronavírus fertőzésen. Ezt EU-s digitális Covid igazolvánnyal szükséges igazolni.

Aki nincs beoltva, ill. aki már több, mint 180 napja átesett a betegségen és meggyógyult, de azóta nem lett beoltva), azok számára 72 óránál nem régebbi PCR, vagy 48 óránál nem régebbi laboratóriumi antigén teszt szükséges a belépéshez. Ugyancsak teszt szükséges a 6-18 év közötti, oltással/védettségi igazolvánnyal nem rendelkező gyermekek belépéséhez is.

A tranzit szabad, a tranzitálóktól cseh részről nem követelnek sem tesztet, sem oltást, de a tranzitálás időtartama nem haladhatja meg a 12 órát (és nem lehetséges közben megszállni!).

A regisztráció mindenki számára kötelező (kivétel: tranzitálók, számukra ez nem kötelező). Az űrlap alábbi oldalon érhető el.

Helyi járványügyi szabályok:

A Cseh Köztársaságban egyre csökkenő számú, a járványügyi helyzetből adódó korlátozás van érvényben a járványügyi törvény alapján:

  • Bizonyos szolgáltatások esetében, mint például kereskedelmi szálláshelyek igénybevétele vagy étteremlátogatás, szükséges az oltási igazolás vagy annak hiányában negatív teszteredmény felmutatása.
  • Kötelező a respirátor minden zárt térben/épületben és a tömegközlekedési eszközökön. E kötelezettség alól kivételt kaptak a két év alatti gyermekek.
Csehországba

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top