Connect with us

Hírek

Saját vakcinaútlevelet vezet be a Ryanair légitársaság

Saját vakcinaútlevelet vezet be a Ryanair légitársaság

Saját vakcinaútlevelet vezet be a Ryanair. Az utasok a légitársaság akalmazásán belül kezelhetik a PCR-tesztjeik eredményét, az oltási igazolásukat és az egyéb, járvánnyal kapcsolatos dokumentációt.

Míg nem is olyan régen arról szóltak a hírek, hogy Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója nem bízik a vakcinaútlevelek bevezetésében, úgy tűnik, most fordult a kocka. Mivel az uniós országoknak még nincs közös vakcinaútlevele, és a nyári csúcsidőszakig vélhetően nem is lesz, a Ryanair maga döntött úgy, hogy bevezeti az újítást. Sőt, már el is érhető a légitársaság mobilalkalmázásában indított vakcinaútlevél, ahová az utasok feltölthetik: negatív teszteredményeiket, oltási bizonyítványukat, illetve további, koronavírussal kapcsolatos dokumentumaikat, amelyekre (egy ideig) az Európán belüli utazáskor szükség lehet.

A Ryanair biztos abban, hogy júniustól fokozatosan megszűnik majd a karanténkötelezettség, az oltási programok segítségével pedig a nyári időszakban újra fellendülhet majd a forgalom.

Ryanair

Hasonló megoldást kínál egyébként a IATA Travel Pass is, amelyről Alexandre de Juniac, a szervezet vezetője elmondta: elsősorban nem vakcinaútlevélként kell tekinteni rá, hanem egy olyan alkalmazásként, amely kezeli a járvánnyal kapcsolatos, utast érintő dokumentumokat.

Mint arról korábban beszámoltunk, az uniós országok vezetői nemrég megállapodtak arról, hogy közös vakcinaútlevelet dolgoznak ki. A rendszer feltehetőleg, nemcsak azokat az oltóanyagokat fogadhatja majd el, amelyeket az uniós hatóság már jóváhagyott, hanem az egyes tagállamokban sürgősséggel engedélyezetteket is. Így pedig az orosz és kínai védőoltással is lehetővé tehetik az utazást.

Kedvezményes Ryanair repjegyek

(Forrás: Ryanair, Airportal.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top