Connect with us

Hírek

Orosz és kínai védőoltással is lehetővé tehetik az utazást

Orosz és kínai védőoltással is lehetővé tehetik az utazást

A határnyitásokhoz tervezett közös EU-s igazolási rendszer nemcsak azokat az oltóanyagokat fogadhatja majd el, amelyeket az uniós hatóság jóváhagyott, hanem az egyes tagállamokban sürgősséggel engedélyezetteket is – olvasható az Airportal.hu oldalán.

Egy friss tervezet szerint az EU-s szintű “Covid-igazolás” rendszere tartalmazza majd, hogy birtokosa kapott-e koronavírus elleni védőoltást, és ha igen, akkor milyet és mikor. A nyilvánosságra még nem hozott tervezet szerint az Európai Unió egészségügyi hatósága által jóváhagyott termékek mellett az egyes országokban sürgősségi eljárás révén engedélyezett oltóanyagokat is elfogadnák, így pedig a kínai Sinopharm és az orosz Szputnyik V vakcinák mellette is lehetővé válna az utazást.

A tervezet célja, hogy az emberek minél előbb gyakorolhassák az egyik legalapvetőbb EU-s jogot, a szabad utazást. Emellett pedig kiemelten fontos szerepet játszik abban is, hogy a nagyrészt turizmusból élő, javarészt déli országokat, olyan elérhető rendszer kiépítésével lássák el, amelynek köszönhetően újra megnyithatók a határok.

védőoltással

Az uniós tagállamok vezetői elméletileg múlt hónapban már megállapodtak a vakcina-útlevelekkel kapcsolatos fő irányelvekről. Mint ismeret, a magyar kormány legutóbbi döntése értelmében hazánkban egy plasztikkártya szolgál majd oltásról szóló igazolásként, azon viszont jelen állás szerint nem tüntetik fel, hogy mely oltóanyagot alkalmazták.

(Forrás: Airportal.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top