Connect with us

Hírek

Az Etihad és az Emirates légitársaság vezeti be először az IATA digitális útlevelét

Az Etihad és az Emirates légitársaság vezeti be először az IATA digitális útlevelét

A légitársaságok közül a világon elsőként, az Etihad és az Emirates vezeti be az IATA digitális útlevelét. A Travel Pass egy érintésmentes személyazonosító applikációnak a továbbfejlesztett változata, amelyen már a koronavírus-járvány előtt elkezdett dolgozni az IATA. Segítségével az utazók tárolni és kezelni tudják a koronavírus-tesztjeikről és oltásaikról szóló igazolásokat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) a jelenlegi járvány helyzetre adott válaszreakcióként olyan elektronikus útlevél fejlesztésébe fogott, amely akár az oltottság ellenőrzésére és az adatok megosztására is alkalmas. Alan Murray Hayden a IATA biztonsági termékekért felelős vezetője szerint az alkalmazást: a világ legnagyobb légitársaságainak többsége már márciustól használni fogja. Mostanra már az is kiderült, hogy a légitársaságok közül a világon elsőként, az Etihad és az Emirates vezeti be a szövetség új digitális útlevelét.

Az Etihad légitársaság egyes járataira jelentkező utasok az alkalmazásban ellenőrizhetik majd a legfontosabb beutazási szabályokat, és kezelhetik a teszteredményüket. Erre 2021 első negyedévétől lesz majd lehetőség. A dubaji székhelyű Emirates egyelőre csak tesztüzemben használja majd az applikációt.

Az új okoseszközökre fejlesztett alkalmazás egyik legnagyobb előnye egyébként, hogy segítségével az utazók tárolni és kezelni tudják a koronavírus-tesztjeikről és oltásaikról szóló igazolásokat. De a repülőjegyek, valamint a foglalási adatok is kezelhetők lesznek a segítségével. Ezeket az adatokat az alkalmazás a hatóságokkal és légitársaságokkal is meg tudja majd osztani.

Kedvezményes Etihad és Emirates repjegyek

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRÁLY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top