Connect with us

Király repjegyek

MENNYI? Retúr repjegyek Szaúd-Arábiába 25 505 Ft-tól

MENNYI? Retúr repjegyek Szaúd-Arábiába 25 505 Ft-tól

Szaúd-Arábia felfedezése ritka élmény, amely csak nagyon keveseknek adatott meg. Az ok egyszerű: egészen a közelmúltig ez volt az egyetlen ország a világon, amely nem adott ki turistavízumot. De 2019-ben minden megváltozott és a Wizz Air járatainak köszönhetően most te is felfedezheted Szaúd-Arábia gyönyörű látnivalóit.

Retúr repjegyek Szaúd-Arábiába:

A Vörös-tenger és a Perzsa-öböl mentén elterülő Szaúd-Arábia messze a legnagyobb ország az Arab-félszigeten. A Királyságban számos turisztikai célpont, gyönyörű természeti táj, történelmi helyszín található. Ebből mutatunk most néhányat.

Jizan

Ez egy kikötőváros, amely a Királyság délnyugati sarkában és a jemeni határtól északra található a Vörös-tengernél. A helyiek nagyon szívesen látják a vendégeket. A városban sétálni néha olyan, mintha Afrikába cseppentél volna – boltíves házak, valamint kötéllel és szalmával ellátott kabinok. A környék jellegzetes ételei a friss hal, fűszeres szósszal fűszerezve.

Asir hegyei

Az ország délnyugati részén fekvő hegyvidéki régió évek óta a világ egyik legelszigeteltebb és legtitkosabb szeglete. Mély függő teraszokon fekvő településeket talász, de ezt a vidéket leginkább olyan vadon élő állatok uralják, mint a páviánok, sasok és kék gyíkok.

Rub’ al Khali

Ez az üres negyedként is elhíresült hely a világ legnagyobb összefüggő homoksivataga, valamivel több mint 650 000 négyzetkilométeren terül el, és az Arab-félsziget déli harmadának nagy részét elfoglalja. Kirándulni lehet, de figyelembe kell venni, hogy az átlaghőmérséklet 50 fok. Bámulatos ahogy a homokdűnék táncolnak, ringatóznak, formálódnak, mintha hatalmas homoktenger lenne.

Hogyan szerezhetek vízumot?

2019 szeptemberében az ország új vízumrendszert jelentett be a turizmus fellendítése érdekében, s megnyitotta kapuit a külföldi látogatók előtt. Egykor csak üzletemberek és zarándokok számára volt elérhető. Jelenleg 49 ország utazói kaphatnak turistavízumot, beleértve Magyarország állampolgárait is. Az új vízumlehetőséget azt a bejelentés is követte, hogy az ország szigorú öltözködési követelményei az oda látogató nőkre vonatkozóan kissé enyhülnek, bár továbbra is ajánlott a visszafogott ruházat. Valamint szintén újdonságnak számít, hogy a nők egyedül, férfi társaság nélkül is utazhatnak az országban.

Részletes információk ITT.

Pénznem

Az országban a szaúdi riál (SAR) a hivatalos pénznem. A Királyságban még a legkisebb összegeket is ki lehet fizetni olyan általános hitelkártyákkal, mint az American Express, a Visa és a Mastercard. Az ATM-ekből készpénzt lehet felvenni betéti és hitelkártyákkal is. Bárki, aki azt gondolja, hogy egy szaúd-arábiai utazás drága ajánlat, téved. Kis költségvetéssel önállóan is beutazhatod az országot.

Mikor érdemes utazni?

Szaúd-Arábia a világ egyik legforróbb és legszárazabb országa. Ezért érdemes jól megtervezni az utazást, sőt az átszállást is. Szaúd-Arábia sivatagi klímája miatt nyáron a hőmérséklet meghaladja az 50 °C-ot. A magasabban fekvő északi területeken azonban télen a hőmérséklet fagypontig is csökkenhet. Szaúd-Arábiában a legjobb utazási idő november és február között van. Ekkor általában 23°C és 27°C között mozog a hőmérséklet.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top