Connect with us

Hírek

A Qatar Airways új megoldással fertőtleníti repülőgépeinek fedélzetét

A Qatar Airways új megoldással fertőtleníti repülőgépeinek fedélzetét

A Qatar Airways új megoldással fertőtleníti repülőgépeinek fedélzetét. Állítják, ezzel a technológiával gyorsabban és hatékonyabban végezhető el a fertőtlenítés.

A Qatar Airways új megoldással, az úgynevezett Honeywell módszerrel fertőtleníti repülőgépeinek fedélzetét. A gyártó klinikai tesztekkel igazolta, hogy az ultraibolya (UV) sugarak hatékonyan pusztítják el a felületeken és az apró résekben megtapadt kórokozókat, beleértve a vírusokat és baktériumokat. A dohai reptéren már a világjárvány tavalyi kitörésekor alkalmaznak hasonló megoldással dolgozó takarítórobotokat.

Az új technika látványilag is érdekes. A fedélzeti felszolgáláshoz használt kocsikhoz hasonló méretű eszközt a repülőgépek folyosóin tolják végig. A kihajtható karokra szerelt UV-fényforrások fertőtlenítik az üléseket, karfákat és az egyéb felületeket, míg a pilótafülkék tisztításához speciális kézi modulokat használnak.

qatar

Biztonságos utazás, 130 úti cél…

Qatar Airways dohai átszállással több mint 130 úti célra kínál járatokat utasai számára. Többek között a Seychelle-szigetekre, amely 2021. március 25-től újra megnyitotta kapuit a turisták előtt, az indulás előtt 72 órával elvégzett PCR-teszt negatív eredménye esetén az utasok karanténkötelezettség nélkül léphetnek be. A légitársaság áprilistól Boeing 787 Dreamliner gépekkel repül majd a szigetekre heti 3 alkalommal, a járatok Budapestről oda és vissza is 3 óra átszállási idővel érhetők el.

Hasonló feltételek vonatkoznak a Maldív-szigetekre utazókra is, ahol szintén egy 96 órával az indulás előtt elvégzett és negatív eredményű PCR-teszt felmutatása szükséges érkezéskor.

A Qatar Airways továbbra mindent megtesz az utasok biztonságáért. A nemzetközi járatok minden egyes repülés előtt alapos fertőtlenítésen esnek át, a kabinok légterét pedig a HEPA szűrőberendezések tisztítják. Emellett a világ első “100 százalékban vakcinázott” járata is a Qatar nevéhez kötődik. Ez azt jelenti, hogy a légitársaság járatán a személyzet és az utasok is be voltak oltva. 

Kedvezményes Qatar Airways repjegyek

(Forrás: Qatar Airways, airportal.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top