Connect with us

Király repjegyek

Moszkva retúrjegy Debrecenből már 31 000 Ft-tól

Moszkva retúrjegy Debrecenből már 31 000 Ft-tól

Privjet Oroszország, Hello Moszkva! Ha az orosz fővárost egy szóval kellene jellemeznünk, mindenképp a káprázatos szót használnánk! Az óriási metropolisz egyszerre lenyűgöző és fényűző. Templomok, múzeumok, parkok, csodálatos metrómegállók, történelmi műemlékek és ez mind egy helyen, Moszkvában! Ha te sem hagynád ki ezt a páratlan várost, akkor foglald le repjegyed most debreceni indulással 31 000 Ft-tól!

Advertisement

Olcsó repjegy Moszkvába!

Honnan? Debrecenből vagy Budapestről

Kivel? A Wizzair vagy az Aeroflot légitársasággal

Mikor? Tavasszal

Példa dátum: április 19 – április 22 (Debrecenből)

Figyelmedbe ajánljuk! Retúrjegy+4*hotel reggelivel Moszkvában 99 900 Ft-tól

Nézd meg ezt is!

Utazási okmányok

Oroszország, azaz az Oroszországi Föderáció területére csak érvényes vízummal és érvényes útlevéllel léphetsz be. Ebben a cikkben a turista vízumra vonatkozó előírásokat közelítjük meg, de megemlítjük a repülőtéri tranzitálást is.

Mikor érdemes Moszkvába utazni?

Egész évben. Bár télen extrém hideg van, de Moszkva ilyenkor is mesés látványt nyújt. Aki a melegebb időt kedveli, annak inkább érdemesebb tavasszal, nyáron, ősszel meglátogatnia a várost.

Egy templom különleges történettel

A Moszkva folyó mellett található a világ legmagasabb ortodox temploma, a Megváltó Krisztus-székesegyház. Ha már megjártuk az összes „kötelező” látnivalót (a Kremlt, a Vörös teret, a Boldog Vazul-székesegyházat vagy a Gorkij Parkot), ne feledkezzünk meg erről a katedrálisról se. Hiszen ez a templom nemcsak meseszép és monumentális, hanem a története is rendkívüli. Az eredeti templomot még az 1800-as években építették hálaként. Hálát adtak Istennek, mert megóvta őket a napóleoni háborúban. A templomot a szovjethatalom az 1930-as években teljes egészében felrobbantotta, de megtörtént az is, hogy egy uszoda működött a helyén.

Majd az 1990-es évek végén teljes pontossággal újjáépítették a székesegyházat, és így az egyik legérdekesebb látványosság lett az orosz fővárosban. A templom ingyenesen látogatható. Lehetőség van felmenni a tetejére is, ahol szédületes panoráma nyílik a városra. Ha Moszkvában járunk, akkor ne hagyjuk ki!

Sétáljunk végig egy különleges utcán…

Arbat vagy másnéven Öreg Arbat Moszkva leghíresebb utcája, körülbelül egy kilométer hosszú Ez Moszkva leghosszabb s egyben legrégebbi sétálóutcája, létrejötte egészen a 15. századra tehető. Napjainkban az utcán számos élénk, kedves árussal találkozhatunk. Természetesen az Arbatról a sokféle étterem, kávézó, bár sem hiányozhat. Érdekesség, hogy az 53-as szám alatt hajdan Puskin élt feleségével. Ma már egykori lakhelyük helyén múzeum áll. Az egész utcának van egyfajta különleges atmoszférája, amit mindenképp meg kell tapasztalnunk, ha az orosz fővárosban járunk.

Tipp alkalmazásra: Revolut

Van egy hasznos tippünk a számodra, mégpedig a Revolut fizetési szolgáltatás, Európa leggyorsabban növekvő pénzügyi technológiája. Az igényes utazók kedvence, de használata azok számára is célszerű, akik csak alkalmanként vagy minimálisan utaznak. Egy brit fintech startupról, vagyis korai fázisú vállalkozásról van szó, amely az utóbbi években rendkívüli népszerűségnek örvend. Annyira, hogy a Revolutot banki licenciával látta el az Európai Unió.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - a foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Fotó: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Kattintson a megjegyzésre
To Top