Connect with us

Hírek

Újabb európai országban mentesülnek a karantén alól a beoltott utazók

Újabb európai országban mentesülnek a karantén alól a beoltott utazók

Úgy néz ki, a vírus ellen védett utazókkal indulhatna a turizmus. Újabb európai országban mentesülnek a karantén alól a beoltott utazók.

Lengyelországban is mentesülnek a karantén alól a beoltott utazók, feltéve, hogy az Európai Unió valamelyik tagállamának az állampolgárai, vagy Izlandnak, Norvégiának, Svájnak, Grúziának, Japánnak, Kanadának, Új-Zélandnak, Thaiföldnek, Dél-Koreának, Tunéziának illetve Ausztráliának, vagy ezen országok valamelyikében rendelkeznek letelepedési engedéllyel – adja hírül nemrégiben a Lonely Planet. Az utazóknak korábban 10 napos karanténba kellett vonulni. Ez alól a múlt hónapban mentesültek azok, akik az érkezésükkor 48 óránál nem régebbi, negatív PCR-tesztet mutattak be. A nemrég frissített szabályozás már a beoltott utazókra vonatkozó mentességet is tartalmazza.

A mintegy 40 millió lakosú Lengyelországban az elmúlt hetekben enyhültek a korlátozásokAz ország kéthetes próbaidőszakra engedélyezte a sípályák újbóli megnyitását, a múzeumok, művészeti galériák és bevásárlóközpontok megnyitását. Az éttermek azonban csak elvitelre szolgálhatnak ki, a maszk viselése és a távolságtartás pedig továbbra is kötelező.

(Forrás: Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top