Connect with us

Hírek

Lengyelország: nyithatnak a szállodák, színházak és az uszodák

Lengyelország: nyithatnak a szállodák, színházak és az uszodák

Február 12-től szigorú egészségügyi intézkedések betartása mellett megnyithatnak a koronavírus-járvány miatt bezárt szállodák, színházak, mozik, koncerttermek, szabadtéri sportlétesítmények és fedett uszodák Lengyelországban.

Február 12-től szigorú egészségügyi óvintézkedések betartása mellett megnyithatnak a járvány miatt bezárt szállodák, színházak, mozik, koncerttermek, szabadtéri sportlétesítmények és fedett uszodák Lengyelországban. A szállodákban, valamint a kulturális intézményekben ugyanakkor csak a férőhelyek ötven százalékát szabad elfoglalni. Emellett minden feloldott korlátozás feltételes, a róluk szóló döntés február végéig érvényes – nyilatkozta Mateusz Morawiecki miniszterelnök.

Továbbra is zárva maradnak az edzőtermek, az éttermek pedig csak elvitelre árusíthatnak ételeket. A múzeumokat és bevásárlóközpontokat már február 1-től megnyitották.

A kormány folyamatosan elemzi a járványügyi helyzetet. A döntés meghozatalakor a napi esetszámok elemzése mellett figyelembe vették a nemzetközi változásokat is és az új vírusmutációk terjedését is.

Beutazási feltételek

Az európai uniós állampolgárok – így a magyarok is – szabadon beutazhatnak Lengyelország területére. A december 17-én bejelentett és később meghosszabbított korlátozások fényében a szervezett módon (repülő, vonat, busz) beutazó személyek kötelesek 10 napra karanténba vonulni, kivéve, ha a szervezett módon beutazott személy, a beutazást megelőző 48 órán belül elvégzett, PCR típusú, negatív koronavírus tesztet mutat be.

Lengyelországban

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top