Connect with us

Hírek

FRISSÍTVE: Február 1-ig meghosszabbítják a határellenőrzést

FRISSÍTVE: Február 1-ig meghosszabbítják a határellenőrzést

2021. február 1-ig fenntartja az ellenőrzést a schengeni belső határokon a magyar kormány. A rendelet hatályának újabb hosszabbítása november 25-én este jelent meg a Magyar Közlönyben. Maradnak az utazási korlátozások is.

Advertisement

2021. február 1-ig fenntartja a határellenőrzést a magyar kormány. Ez azt jelenti, hogy a következő hónapokban is marad a határellenőrzés a teljes schengeni belső határon. A rendeletet legutóbb október végén módosította a kormány, akkor december 1-ig hosszabbították meg az intézkedést.

Az utazási korlátozások továbbra is élnek amíg azt a kormány vissza nem vonja. Azaz marad a magyar és külföldi állampolgárokra vonatkozó az országba történő belépési szabályzat, köztük az utazást követően elrendelt 10 napos hatósági házi karantént, vagy az azt kiváltó két, immár hatósági áras PCR-tesztre vonatkozó előírások.

Gulyás Gergely miniszter a november 26-án úgy nyilatkozott, hogy a 2-3 hétre előre látható járványügyi adatok ismeretében hoz majd döntést a kormány arról, hogy a jelenleg érvényes beutazási szabályok változnak-e az az ünnepi időszakban. Egyelőre türelmet kért a karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályok nyilvánosságra hozatala tekintetében. 

December 1-jéig meghosszabbították a határellenőrzést

A határellenőrzést szeptember 1-jétől állították vissza a koronavírus-járvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének, életének megóvása indokával. A legfontosabb változás, hogy jelentősen egyszerűsödik az adminisztráció a határátlépéskor. Külföldről történő belépéskor már nem kell külön közigazgatási határozatba foglalni a hatósági házi karantén elrendelését. A törvény erejénél fogva azt automatikusan meg kell kezdeni.

További híreink:

(forrás: airportal.hu)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top