Connect with us

Hírek

Kötelező regisztráció és űrlapok utazás előtt

Kötelező regisztráció és űrlapok utazás előtt

A koronavírus megváltoztatta utazási szokásainkat. Megszoktuk a kötelező maszkokat repülőgépeken vagy a repülőtéren, és bizonyos országokba való belépés előtt kérdőíveket vagy űrlapok kitöltését is kénytelenek vagyunk megszokni. Nem számít, hogy uniós országokról van szó, vagy sem, biztonsági okokból több ország meglátogatása előtt meg kell adnunk a szükséges személyes adatokat, különben megtörténhet, hogy nem engednek beszállni a repülőgépbe, vagy kellemetlen bírságot szabnak ki. Itt található azon országok listája, amelyek utazás előtt regisztrációt igényelnek.

Belgium – online űrlap

Augusztus 1-től a Belgiumba történő beutazás előtt kötelező egy online űrlap kitöltése, amelyben nyilatkozni kell a beutazás előtti külföldi tartózkodás részleteiről. Az űrlap kitöltésének elmulasztása szankciókat vonhat maga után. Fontos, hogy az űrlap kitöltése a beutazás előtt legfeljebb 48 órával kötelező.

Ciprus – belépési kérdőív

Ciprus június 9-én létrehozta az úgynevezett „Cyprus Flight Pass” elektronikus platformot, amelyen a beutazáshoz szükséges adatlapot az utazás megkezdése előtti 24 órában elektronikusan kell kitölteni! 

A platform használata mindenki számára kötelező, aki Ciprusra szeretne utazni! Aki a „Cyprus Flight Pass” iránti kérelmet nem elektronikus formában tölti ki, vagy anélkül érkezik meg a szigetre 300 eurós büntetésre számíthata hatóságok pedig visszafordítják a kiindulási országba. 

Görögország – űrlap, regisztráció, QR-kód

  • 48 órával a várható érkezés előtt mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése. A kitöltés után az utas kap egy QR kódot, amelyet érkezéskor be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. A QR kódot az utas a mobiltelefonja segítségével, vagy kinyomtatott formában mutathatja be. 
  • Ha az utas repjegyet / utazást kevesebb, mint 48 órával az indulás előtt foglal, akkor a vásárlás után a lehető leghamarabb regisztrálnia kell – 2020.7.9-től az elektronikus űrlap kitöltése kötelező, és a regisztrációt legkésőbb 24 órával az indulás előtt kell elvégezni.
  • Fontos információ! – Mivel néhány utast nem engedtek fel a fedélzetre a regisztráció során megadott hibás adatok miatt, egy gyakorlati teszt segítségével kiderült, hogy a regisztrációs űrlap később is szerkeszthető és az adatok módosíthatók.
  • A kérdőív kitöltése augusztus 31-ig kötelező. Azok az utasok, akiket érkezéskor véletlenszerűen tesztelnek, folytathatják utukat az előre megadott címre – például a szállodába vagy apartmanba, de elhagyhatják a szállást. A teszteredmények 24 órán belül nyilvánosak, és a kormányzati hatóságok csak akkor vesznik fel a kapcsolatot a turistákkal, amennyiben pozitív teszttel rendelkeznek.
  • Ha a teszt pozitív, Görögország fizeti a karantént, az orvosi költségeket és még a repjegyeket is a gyógyulást követően.

Hollandia – egészség-igazolás

Utazásod során az amszterdami Schiphol repülőtéren kitöltött egészség-igazolás bemutatása lehet szükséges. Az egészség-igazolás a következő honlapon keresztül érhető el.

Horvátország – online regisztráció az utazás előtt

Május 28-án bevezettek egy online rendszert, amely meggyorsította a határátkelést. Az online regisztráció magyar nyelven is elvégezhető.

Írország – űrlap

Írország eltörölte a kötelező 14 napos karantént 15 ország számára, beleértve Magyarországot is. A következő űrlapot ki kell tölteni az utazás előtt.

Lettország – kérdőív érkezés előtt

A 14 napos karantén kötelező azon polgárok számára, akik július 24-től Ausztrián vagy a Cseh Köztársaságon keresztül érkeztek Lettországba.
A kérdőívet július 16-tól kell kitölteni érkezés előtt.

Málta – két kérdőív

Az országba érkezéskor az utasoknak két belépési űrlapot kell kitölteniük. Az első arra vonatkozik, hogy az utas az elmúlt 14 nap során egyetlen veszélyeztetett országban sem tartózkodott, a második pedig ismerteti tartózkodási helyét és beleegyezését, hogy a máltai hatóságok szükség esetén felvehessék a kapcsolatot.

Spanyolország – űrlap az utazás előtt

Bár Spanyolország sárga besorolást kapott, minden Spanyolországba induló utasnak indulás előtt ki kell töltenie a spth.gob.es oldalon vagy a SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH mobilalkalmazásban elérhető elektronikus űrlapot. A regisztráció után az utas kap egy QR-kódot, amelyet a Spanyolországba érkezéskor köteles bemutatni.

Olaszország – Nyilatkozat az utazás előtt

Olaszországba utazáskor nyilatkozatot kell kitölteni. Ez olasz vagy angol nyelven érhető el.
A Szardínia (Cagliari) területére induló összes utasnak indulás előtt ki kell töltenie a Cagliari weboldalon elérhető regisztrációs űrlapot.

Nagy-Britannia – online formanyomtatvány

Az országba való belépés előtt regisztrálni kell és ki kell tölteni az úgynevezett online formanyomtatványt (Passenger Locator Form).


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top