Connect with us

Hírek

Kiemelt hír: Belgiumba utazol? Jó ha tudod!

Kiemelt hír: Belgiumba utazol? Jó ha tudod!

Belgium kedves, kompakt kis országa Európa szívében kulturális élményeivel és kulináris élvezeteivel azonnal leveszi a lábáról látogatóit. Az információk szerint, augusztus 1-től a látogatóknak beutazás előtt nyilatkozniuk kell arról, hogy honnan érkeznek!  

Advertisement

Belgium  elsősorban egészségbiztonsági szempontok alapján az egyes országokat, hasonlóan Magyarországhoz (piros – nagyon magas kockázatú, sárga – magas kockázatú és zöld – alacsony kockázatú) kategóriákba sorolja. Magyarország jelenleg a zöld kategóriába tartozik, így a Belgiumból Magyarországra történő utazást és a Magyarországról Belgiumba történő utazást Belgium engedélyezi.

Augusztus 1-től azonban, a Belgiumba történő beutazás előtt kötelező egy online űrlap kitöltése, amelyben nyilatkozni kell a beutazás előtti külföldi tartózkodás részleteiről. Az űrlap kitöltésének elmulasztása szankciókat vonhat maga után. Fontos, hogy az űrlap kitöltése a beutazás előtt legfeljebb 48 órával kötelező az alábbi kategóriákba tartozóknak függetlenül állampolgárságuktól, illetve attól, hogy mely országból érkeznek Belgium területére:

  • minden, repülővel vagy hajóval Belgium területére érkező személynek;
  • minden Belgiumba érkező személynek (függetlenül az utazás módjától), aki 48 óránál hosszabb ideig szándékozik Belgium területén tartózkodni, vagy, aki korábban Belgiumból indulva 48 óránál hosszabb ideig tartózkodott külföldön.

A repülővel történő beutazás előtt az indulási repülőtéren az űrlapot a beszállás előtt fel kell mutatni. Az űrlap az alábbi címen érhető el angol, francia, holland és német nyelven (pdf formátumban itt tölthető le).

Általános intézkedések, szabályok

  • Az üzletek, éttermek, kávézók nyitva tartanak. Az üzleteken, éttermeken belüli fizikai távolságtartásra vonatkozó szabályok továbbra is érvényben vannak.
  • Kötelező a maszkviselés az éttermekben, kávéházakban, bárokban a vendégek részére is (kivéve a fogyasztás időtartama alatt).
  • Kötelező a maszkviselés az üzletekben, bevásárlóközpontokban, mozikban, színházakban, múzeumokban, könyvtárakban, a piacokon, a vásárokon, a bevásárlóutcákon, illetve a középületekben.
  • A vásárláskor a kártyás fizetést preferálják. Az üzletekben csak egyedül és legfeljebb fél órás időtartamban lehet vásárolni. Az éjjel-nappali boltok este 22:00 óráig tarthatnak nyitva.
  • A nagyobb közönséget vonzó, szervezett eseményeken beltéren 100, míg kültéren 200 személy lehet jelen.

A helyi önkormányzatok saját hatáskörben tovább szigoríthatják a korlátozó intézkedéseket, így javasoljuk, hogy az adott település/kerület szerint tájékozódjanak a helyi szinten bevezetett korlátozásokról.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 8 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top