Connect with us

Király repjegyek

Repülj extra kényelmesen a KLM szárnyai alatt. Vár rád Zanzibár 189 900 Ft-ért!

Repülj extra kényelmesen a KLM szárnyai alatt. Vár rád Zanzibár 189 900 Ft-ért!

A KLM légitársaság egyike azon légitársaságoknak, amelyek turistaosztályán is igazán kellemes élményben lehet részünk. Ezért aztán rendkívül örültünk a hírnek, miszerint a KLM december 10-től járatokat indít Zanzibárra, a népszerű trópusi paradicsomra. Foglalj most 189 900 Ft-ért! Mi mutatjuk miért érdemes velük repülni…

Repülj egy Dreamliner fedélzetén

A KLM légitársaság az útvonalat hetente kétszer, december 10-én kezdi meg, kedvenc B787-9 Dreamliner repülőgépével. Az útvonal az alábbiak szerint alakul: Budapest – Amszterdam – Zanzibar – Dar Es Salaam – AmszterdamBudapest

A KLM 2015 novemberétől folyamatosan bővíti flottáját Dreamliner gépekkel, jelenleg összesen 13 Boeing 787-9 Dreamlinert tud magáénak. Ennek a típusnak a szén-dioxid kibocsátása 20 százalékkal alacsonyabb az átlagosnál.

Legfontosabb fejlesztései közé az újonnan felszerelt kabinok tartoznak. A World Business Class ülései már teljesen vízszintes helyzetbe, gyakorlatilag ággyá alakíthatóak, de a turista osztály is kényelmesebbé vált, 40 százalékkal hátrébb lehet dönteni az üléseket.

Miért épp Zanzibár?

Zanzibár, egy trópusi paradicsom Kelet-Afrika partjainál, amely garantáltan elvarázsol fehér homokos strandjaival, trópusi növényzetével és a fűszerek tiszta illatával. Bors, vanília, szegfűszeg és szerecsendió csodás illata csábítja el majd az érzékszerveinket. Ráadásul lélegzetelállító búvárhelyek, trópusi erdők és autentikus légkör is vár ránk, ha meglátogatjuk.

Stone Town labirintusszerű utcáin jól esik bolyongani, sétánk során Freddie Mercury, a világhírű zenész szülőházát is felkereshetjük. De megtekinthetjük a Csodák Házát, a Múzeum Palotát (a nép palotája), Dr. Livingstone Házát vagy az Arab erődöt. De megnézhetjük Zanzibár nyüzsgő piacát is, esetleg a Jozani erdőt, amely otthont ad a vörös Colobus majomnak, ami Zanzibár jellegzetes majom faja.

Nem erőszak ugyan, de a helyiek egyértelműen szívesen veszik, ha pár szó erejéig meg tudunk szólalni a hivatalos nyelven. Így pedig ha mást nem is, de egy szókapcsolatot mindenképp jegyezzünk meg. A “Hakuna matata” annyit jelent, hogy minden rendbensemmi gond. Ezt a szókapcsolatot előszeretettel mondogatják és igazából nem is csak mondják, hanem tényleg így is érzik.

Klm Zanzibár

Zanzibár beutazási feltételek

A vízum kiadásakor az útlevélnek legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie. A vízum az előre kitöltött vízumkérő lappal megérkezéskor a repülőtéren kiváltható, a turistavízum ára 50 USD/fő. A szárazföldi Tanzánia és Zanzibár szigete közötti mozgás országon belüli utazásnak számít, így ehhez külön vízumra nincsen szükség. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy bármilyen vadállatokból készült tárgyak (trófeák, elefántcsontból készült tárgyak, védett állatok bőréből készült tárgyak) behozatala, szállítása és kivitele bűncselekménynek számít. Hazautazásnál 25 USD/fő kilépési illeték fizetendő.

Ez év tavaszán újraindult a nemzetközi forgalom, és megszűnt a kéthetes karanténkötelezettség is. Az utazás során az utasoknak minden esetben kötelező egy regisztrációs űrlap kitöltése, a belépés után pedig a repülőtér dolgozói hőmérsékletet mérnek. Ha valamelyik utas a betegség tüneteit mutatja, tesztet végeznek rajta.

klm Zanzibár

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top