Connect with us

Magazin

Mindenütt jó, de a legjobb úgy, mint otthon. A KLM business osztálya

Mindenütt jó, de a legjobb úgy, mint otthon. A KLM business osztálya

Európa és a világ. Ez az a két tényező, mely azt határozza meg, hogy a KLM holland királyi légitársaság melyik típusú business osztályán kapsz helyet. Már a turista osztály utasai is nagy kényelemben tölthetik a repülést, de a magasabb szint sem okoz bizony csalódást! Attól függetlenül, hogy az úti célod Európa vagy a nagyvilág.

Advertisement

Még azelőtt, hogy elvesznénk a KLM business osztálya által kínált kényelem és az ízek mély analízisében, nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az előnyök nem csak attól a pillanattól kezdve érezhetőek, amikor felkerülsz a repülőgép fedélzetére. Már sokkal korábban. Ezek közé tartozik:

  • módosított poggyászlimit (több poggyász),
  • a KLM Crown Lounge várókba és ennek partner-váróiba való belépés,
  • elsőbbségi check-in és beszállás,
  • elsőbbségi csomagfelvétel érkezés után.

World Business Class/ A KLM business osztálya a világba

Tudod, hogy hogyan jellemzi üléseit a KLM légitársaság? A hivatalos honlapján az az információ található, hogy „álmodozásra jöttek létre”. Feltehetőleg nem a prokrasztinációra való ösztönzésre céloznak ezzel, hanem a biztonságérzetre és az otthonos kényelemre. Ami a dizájnjukat illeti, a tervezetük Helly Jongerius holland formatervező műterméből származik. Jongerius célja az volt, hogy kiemelje a barátságos, meleg légkör és az emberi érintés érzetét. Ami a praktikus tényezőket illeti, ezeket a jellemzőket emelnénk ki:

az ülések teljes vízszintessé állíthatók, 200-207 cm-es ágyra változtathatók;

• hely kizárólagosan ablak mellett vagy folyosó mellett, sohasem középen;

• szórakoztató rendszer 16-18” méretű képernyővel;

• saját konnektor és képernyő;

• a hangsúlyt a privát térre, a kényelemre helyezték, ezt erősíti a saját tárolási tér is.

A konnektort már feljebb említettük, de a saját elektronikus berendezésed használatát a WiFi is megkönnyíti. A fedélzeti internetre egyelőre nem minden repülőgépen tudsz csatlakozni. De a KLM légitársaság azon munkálkodik, hogy ezekből egyre több legyen. Ha a fedélzeten rátalálsz a WiFi logójára, a helyed elfoglalása pillanatában már használhatod is ezt a szolgáltatást. A repülőgép típusától függően különféle internetcsomagokat vehetsz igénybe.

Persze, ha nincs kedved „saját tervezésű” szabadidős fedélzeti programhoz, hagyatkozz nyugodtan a fedélzeti szórakoztató rendszerre, melyet a KLM business osztálya kínál. Több mint 1000 órás „anyag” áll a rendelkezésedre filmek, zene, játékok formájában, különféle nyelveken, mindez egy nagy interaktív képernyőn keresztül.

A KLM Amszterdamból induló járatain az ételekről holland mesterszakácsok gondoskodnak, a légitársaság csak olyan séfekkel hajlandó együttdolgozni, akik már rendelkeznek legalább egy Michelin-csillaggal. A fedélzeti kínálat állandóan változik, készítőinek inspirációjául az úti célok és az aktuális friss összetevők szolgálnak. Ezenkívül, az egyes fogásokat készítésekor figyelembe veszik azt is, hogy ízlelőbimbóink máshogy működnek magasan a Föld felett. És végül, a KLM légitársaság nagyon büszke a boraira. És jogosan!

Néhány járat az „Anytime for You” szolgáltatással kedveskedik a business osztály utasainak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fedélzeti étkezés olyan módon megy végbe, mintha csak egy étteremben ülnél. Ehhez csatlakozhat még az „On Demand” szolgáltatás is, egy olyan kiegészítő menü, mely a klasszikus 3 fogáson kívül 5 másik ételt kínál.

Europe Business Class/ A KLM business osztálya Európába

A Europe Business Class például teljesen rugalmas foglalást kínál az utasoknak, azaz engedélyezi a járatok módosítását. Egy sorban 3 ülés van, de a középen találhatók blokkolva vannak. Szóval, csakis ablak vagy folyosó mellett kaphatsz helyet, ez nagyobb mértékű intimitást és persze kényelmet biztosít. Minden üléshez tartozik egy extra lábtér és mindegyik állítható. A business osztály a fedélzet elején található.

A KLM európai business osztálya üléseinek főbb jellemzői:

akár 7,5 cm-rel nagyobb lábtér, mint a turista osztályon,

• 12,5 cm-rel állíthatók,

• hely mindig az ablak mellett vagy a folyosónál,

• a középső ülés mindig üres,

• saját konnektor minden Boeing 737 típusú repülőgépen.

A KLM Business Class Europe osztálya különféle ínyenc ételekkel látja el utasait, kezdve a luxus-reggelitől egészen kiváló 3 fogásos étkezésig: a nap részétől és a repülés időtartamától függően meleg ételeket, szendvicseket, salátát vagy különféle harapnivalókat szolgálnak fel.

A fényképek forrása: www.klm.com


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
Melyik a szebb?? Martinique vagy Guadeloupe? Repjegy már 94 900 Ft-tól https://t.co/rRyzps2BReMennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
Egypercesek: a 10 legrövidebb nemzetközi járat a világon https://t.co/ri7T4K3YCjMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Csúszik a Sagrada Família befejezése https://t.co/R70wviOK3tMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Hawaii október 15-én nyit újra https://t.co/M5AiOzpQM6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
VÁLTOZÁS: Szardínia megszüntette a COVID-19 tesztelésének kötelezettségét https://t.co/DclW4NmEq2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Egzotikus sziget szuper áron a 2021-es évre: Reunion Island 106 900 Ft-ért! https://t.co/Q8o6kq80weMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top