Connect with us

Hírek

Se póni, se páva, de még malacka sem: kitiltották az egzotikus állatokat az amerikai járatok fedélzetéről

Se póni, se páva, de még malacka sem: kitiltották az egzotikus állatokat az amerikai járatok fedélzetéről

Ezentúl a póni, a páva, de még malacka is otthon marad… Kitiltották az egzotikus állatokat az amerikai járatok fedélzetéről. A héten hatályba lépett új rendelkezés szerint ezentúl csak a munka- és segítőkutyákat lehet az utaskabinba vinni.

BBC jelentése szerint a pávától kezdve a malacokon át egészen az édes póniig sokféle egzotikus állatot magukkal vittek az utasok egy-egy útra arra hivatkozva, hogy érzelmi támogató állatokról van szó. Az USA Közlekedési Minisztériuma nemrégiben azonban úgy döntött, hogy többé nem engedélyezi, hogy az utasszállító repülőgépek kabinjába az emberek különféle nem hétköznapi élőlényt felvigyenek maguk mellé. Az új rendelkezés szerint ezentúl csak a munka- és segítőkutyákat lehet az utaskabinba vinni.

A szigorítással a légitársaságok is egyetértettek, mondván, hogy némely érzelmi támogató állatnak mondott élőlény meglehetősen veszélyes volt. Az Egyesült Államokban korábban az ilyen állatok szállításáról nem volt külön rendelet, sőt, munkaállatoknak tekintették őket, és így a háziállatoktól eltérően ingyen felvihették őket a fedélzetre.

egzotikus

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

(Forrás: BBC, airportal.hu, Fotó forrása: Shutterstock)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top