Connect with us

Hírek

Bizarr történet Oroszországból: Landolni akartak, de egy grizzly keresztezte útjukat

Bizarr történet Oroszországból: Landolni akartak, de egy grizzly keresztezte útjukat

Az orosz S7 légitársaság Airbus A320neo típusú gépe majdnem elütött egy grizzly medvét a leszállópályán. A legénység azonban időben észrevette az állatot és visszafordította a repülőgépet. A gép végül húsz perccel később biztonságosan landolt, anélkül, hogy bárki is megsérült volna.

A repülésre augusztus 17-én, hétfőn került sor, az oroszországi Novoszibirszktől Magadan felé tartó útvonalon.

A repülőgép legénysége a medvét körülbelül 500 méterrel a föld felett vette észre. A pilóta ezután ismét felhúzta a gépet és forduló manővert hajtott végre. Ha nem tett volna így, szinte biztosan balesettel végződött volna – írja az avherald.com. A medve húsz perc elteltével eltűnt leszállópályáról, így a repülőgép probléma nélkül tudott landolni.

A SimpleFlying.com szerint nem ez az első alkalom, hogy medvével találkoztak Oroszország repterein. Tavaly júniusban a Yelizovo repülőteret kellett bezárniuk, miután egy medve kora reggel emberek közelébe került.

A kifutópályákon kószáló állatok súlyos problémát jelenthetnek a légitársaságok számára. Egy évvel ezelőtt egy kisebb repülőgép ütközött egy gnúval Kenyában. Az utasok és a legénység sértetlenül megúszták a balesetet, de sajnos ez az állatról ez nem mondható el.

Idén januárban az Etihad Airways Airbus A320-as repülőgépe a landolás során ütközött egy vaddisznóval. Az utasok egyike sem sérült meg, de az állat sajnos elpusztult.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top