Connect with us

Hírek

Július 1-től karantén nélkül utazhatnak Phuketra az oltott turisták

Július 1-től karantén nélkül utazhatnak Phuketra az oltott turisták

Július 1-től a népszerű sziget, Phuket lesz az első thaiföldi úti cél, amely karanténkötelezettség nélkül fogadja majd a beoltott külföldi turistákat, októbertől pedig további öt desztináció enyhít az utazási korlátozásokon.

Phuket nyitását “pilot projektnek” szánja a thai kormány, mielőtt más népszerű úti célokra is kiterjesztik a hétnapos karanténkötelezettség eltörlését. A turisták számára előírt részletes szabályozás egyelőre még nem készült el, így nem lehet tudni, hogy milyen igazolásra lesz szükség és milyen vakcinákat fogadnak majd el. Thaiföldön jelenleg három vakcina kapta meg a hivatalos engedélyt: a brit AstraZeneca, a kínai Sinovac és az amerikai Johnson&Johnson vakcinája.

A thai turisztikai miniszter ugyanakkor bejelentette, a kinti tartózkodásuk alatt tünetmentes turisták egy újabb negatív tesztet felmutatásával elhagyhatják majd Phuketet és szabadon utazhatnak Thaiföld többi részére.

Phuketra karanténkötelezettség nélkül.

Korábbi sajtóértesülések szerint mindkét védőoltásra szükség lesz a beutazáshoz, a második adagot legkésőbb az utazás előtt két héttel kell beadatni. Érkezéskor várhatóan szükség lesz egy negatív tesztre is, valamint minden turistának telepítenie kell a telefonjára egy nyomkövető applikációt, ami a hatóságok számára egy esetleges gócpont kialakulásakor megkönnyíti a kontaktkutatást.

(Forrás: turizmus.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top