Connect with us

Hírek

NAPI HOPPÁ: Jachton nyaralva is le lehetne tölteni a karantént Thaiföldön

NAPI HOPPÁ: Jachton nyaralva is le lehetne tölteni a karantént Thaiföldön

A turizmus fellendítése érdekében Thaiföldön csökkentik a már beoltott utazók számára a kötelező karantén hosszát. Ezt az időszakot ráadásul, hamarosan akár különleges helyeken is tölthetik a turisták: yachton vagy akár egy szép luxusüdülőben. A jachton karanténozó turistáktól a dél-kelet-ázsai üdülőparadicsomban közel 18 milliárd forintnyi bevételt várnak.

Az egy éve elmaradó turisták hiányát alaposan megérző délkelet-ázsiai ország 1,8 milliárd baht (körülbelül 18 milliárd forint) bevételt remél a Thaiföldre negatív teszttel érkező vendégektől, akikre a belépés után kötelező kéthetes karantén vár. A thai kormány elképzelése szerint azonban, a kéthetes kötelező karantént a jövőben akár egy jachton vagy egy kisebb hajó fedélzetén is tölthetik a majd a turisták, az egyik legnépszerűbb sziget, Phuket környékén.

A program tesztfázisa nemrégiben már meg is kezdődött Thaiföldön, közel száz hajó bevonásával. A turistáknak a karantén teljes időtartama alatt egy speciális karkötőt kell viselniük, mely folyamatosan méri többek között a testhőmérsékletet, a vérnyomást, ráadásul a viselő tartózkodási helyét is rögzíti. A karpánt még a nyílt tengeren, a szárazföldtől 10 kilométer távolságra is képes az adatok továbbítására.

Thaiföldön

Rövidített karantén, belépési feltételek

Azok az utazók, akiket még nem oltottak be, de rendelkeznek negatív vizsgálati eredménnyel, 10 napra kerülnek karanténba. Az afrikai utazókra, a vírusmutációk terjedésével kapcsolatos aggodalmak miatt, továbbra is két teljes hét vonatkozik.

A rövidített karantén mellett további szabályok vonatkoznak az már oltott utazókra is. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy az utazási időszak előtti három hónapon belül mindkét koronavírus elleni vakcina adagot meg kell kapniuk, és az országba érkezés előtt legfeljebb három nappal elvégzett negatív koronavírusteszttel kell rendelkezniük – olvasható a Travel and Leisure oldalán.

Thaiföldön utazni

Thaiföld felvetette ugyanakkor, hogy október után az utazók akár a teljes karanténidőszakot kiválthatják az oltási igazolásukkal, amennyiben az ország képes lesz addig beoltani az egészségügyi személyzetének és a veszélyeztetett lakosainak legalább 70 százalékát. A turistákra pedig nagy szükség van. Thaiföld tavaly márciustól egészen a fokozatos nyitásig, zárva tartotta határait a nemzetközi turisták előtt. Így pedig a népszerű turisztikai desztinációk látogatottsága napi 40-50 ezerről körülbelül 100 főre esett vissza.

(Forrás: BBC, Travel and Leisure)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top