Connect with us

Hírek

Friss: Változnak a Hollandiába történő belépés szabályai

Friss: Változnak a Hollandiába történő belépés szabályai

Március 16-tól új szabályozás érvényes a Hollandiába történő utazásra – közölte nemrégiben a Budapest Airport közösségi oldalán.

13 éves kortól minden, a holland kormány által magas kockázatúnak ítélt országból Hollandiába utazónak és Hollandián keresztül továbbutazónak (repülőgép, hajó, autóbusz, vonat – az egyes közlekedési eszközökre eltérő szabályozás vonatkozhat) teszteltetnie kell magát.

Hollandia az alábbi opciók egyikét fogadja csak el:

  1. Opció: Az érkezési időpontnál 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről (repülő, vonat, busz, hajó) és egy, a közlekedési eszköz (CSAK repülő vagy vonat esetében) fedélzetére lépést megelőző 24 óránál nem régebbi, gyorstesztről (antigén, PCR) szóló nyomtatott, vagy digitális igazolás, valamint egy egészségügyi nyilatkozat (‘health declaration form’). 
  2. Opció: A közlekedési eszköz fedélzetére lépést megelőző 24 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló nyomtatott, vagy digitális igazolás, valamint egy egészségügyi nyilatkozat.

A tranzit utasok számára, akik hollandiai átszállással folytatják utazásukat, elegendő egy, az Amszerdamba érkezéstől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt. Gyorstesztet nem szükséges bemutatni. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a negatív teszteredményről szóló igazolást angol, német, francia, olasz, portugál, spanyol és holland nyelven fogadják el a hatóságok. Az igazoláson a családi és utónévnek meg kell egyeznie az útlevélben szereplő névvel, továbbá a tesztet végző intézet vagy labor adatait, valamint a teszt időpontját is fel kell rajta tüntetni.

Magyar állampolgárok Magyarországra történő belépésével kapcsolatban az aktuális információ a következő linken található: Gyakran ismételt kérdések a külföldről hazatérőknek.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top