Connect with us

Hírek

Fenntarthatóság, mobilitás, lehetőség. Az Expo 2020 Dubai októberben kezdődik és márciusig tart!

Fenntarthatóság, mobilitás, lehetőség. Az Expo 2020 Dubai októberben kezdődik és márciusig tart!

Jól látod, ez a cikk egy olyan eseményről szól, melynek hivatalos megnevezése „Expo 2020 Dubai”. Nincs szó semmiféle mágikus időutazásról (bár Dubaiból ez is kitelne), hanem az első arab világbeli, ám tavalyra időzített világkiállításról. Mivel azonban ember tervez és korona végez, csak az idén valósulhat meg. 2021. október 1-jén kezdődik és 2022. március 31-ig tart majd. Emiatt azonban nem veszít minőségéből, pont fordítva. Az éves halasztás motiválta újítások és ötletek megvalósításán a szervezők ezerrel dolgoznak.

Te is érezted már valamikor úgy, hogy Dubai megalomániája bizonyára egy feneketlen pohár? Amennyiben téged is érdekelnek az innen származó innovatív csodák és csodás innovációk, elképzelhető, hogy az Expo 2020 Dubai kellemes libabőrös izgalommal tölt majd el. A Közel-Kelet, Afrika és Ázsia régió első világkiállítása nagy találkozókról, konferenciákról, a technológia, az építészet és más területek csodálatos újításainak bemutatásáról és az Egyesült Arab Emírségek megalapításának 50. évfordulója ünnepléséről szól majd, több mint 190 ország részvételével.

A történelem legnagyobb világtalálkozója

Az expo 6 hónapja alatt a résztvevőknek naponta lesz lehetőségük arra, hogy élményeiket valamilyen lenyűgöző újdonsággal, remek ízekkel és nagyszerű kulturális eseménnyel bővítsék. Az esemény egyik üzenete az, hogy „semmi sem lehetetlen”, és ez a mondat nem egy megfoghatatlan frázisként kíséri majd az Expo 2020 Dubai-t. Tapintható, látható, fizikai világban érzékelhető valósággá válik.

Terra – a Fenntarthatóság Pavilonja

A Terra vagy a Fenntarthatóság Pavilonja ezért különleges, mert az Expo 2020 Dubai hivatalos kezdete előtt nyílt meg. Az ötlet az ember és a természet kapcsolatának koncepciójából fakadt, amelynek középpontjában a fenntartható életmód népszerűsítése állt.

  • Fontos: Az Expo 2020 Dubai jegyeladása a következő hónapokban indul, és az egyik vásárlási platform a Pelikán lesz.

Forrás: https://www.expo2020dubai.com/

Belépési feltételek Dubai városába és kedvezményes repjegyek

Dubajba 2021. január 31-től két negatív eredményű PCR-teszt felmutatásával lehetséges a belépés, illetve az utasbiztosítás meglétét is ellenőrzik. Az első teszt egy 72 óránál nem régebbi, negatív eredményű, míg a második (ingyenes) tesztet a dubaji repülőtéren végzik el, melynek eredményét (kb. 24 óra) a szálláshelyen, izolációban kell megvárni! A látogatóknak emellett le kell tölteni az úgynevezett COVID-19 DXB alkalmazást, hogy megkönnyítsék a koordinációt és az egészségügyi hatóságokkal való kommunikációt, amennyiben COVID-19 tüneteket tapasztalnak. Még többet a belépési feltételekről itt tudhatsz meg.

Dubaiban a repülőtéri negatív teszteredményt követően nincs további karanténintézkedés érvényben. Amennyiben a reptéri teszt eredménye pozitív lesz, úgy 10 napos kötelező karantént rendelnek el Dubaiban, melynek költsége az utazót terheli. Ha a lakhatási körülmények/szállás megfelel a karantén letöltésére, a 10 napot le lehet tölteni az adott szálláshelyen, ha azonban a helyi hatóságok úgy ítélik meg, hogy a megadott cím nem megfelelő a karantén letöltéséhez, úgy külön karanténhotelbe küldhetik az utazót. A 10 napos karantén idejét nem lehet lerövidíteni.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top