Connect with us

Tippek és trükkök

Fapados légitársaságok és járatmódosítás: hogyan lehet módosítani a fizetett foglalást

Fapados légitársaságok és járatmódosítás: hogyan lehet módosítani a fizetett foglalást

A repülőjegy módosítása vagy a foglalás törlése az egyik legkényelmetlenebb művelet azok közül, melyek a légi közlekedés mindennapjaiban kerülnek terítékre. Mint a legtöbb esetben és nagy általánosságban, itt is érvényes az, hogy az egyik megoldás a prevenció.

Advertisement

Fapados légitársaságok:

A fapados légitársaságok, mint például a Ryanair és a Wizzair, a legtöbb esetben lehetővé teszik a repjegy egyes adatainak – a dátum, a vezetéknév és az útvonal – megváltoztatását, a légitársaság feltételeitől függően. Az alacsonyköltségvetésű társaságok esetében minden változtatásra az adott légitársaság árlistája vonatkozik. Előfordul, hogy a módosítási díj magasabb, mint az új jegy ára.

Még mielőtt módosítaná az adott repjegyet, győződjön meg róla, hogy az új repjegy megvásárlása költséghatékonyabb megoldás. Sajnos a meglévő fapados repjegyet nem lehet sztornózni, de legalább megtakaríthatja az eredeti jegy módosításáért fizetett díjat. Ilyen esetekben a légitársaság a következő mottóhoz tarja magát – az ügyfél vagy repül, vagy a jegy elveszik. Természetesen teljesen más a helyzet, amennyiben sztornó biztosítással rendelkezik

Itt azonban fontos megjegyezni, hogy a biztosító társaság csak egészségügyi vagy súlyos családi okokból (halál) esetén téríti vissza a repülőjegy árát. A jegy törlése során természetesen fel kell mutatni a biztosítónak az egyes igazoló dokumentumokat. Az egyik és legfontosabb az orvosi igazolás a repülési képesség elmulasztásáról. A fapados cégek esetében, érdemes teljesen biztosnak lenni az utazás időpontjában. Ez ugyanis több tízezer forintot spórolhat meg az utasoknak. Nem utolsó sorban, a repjegy csak addig módosítható, amíg nem lett elvégezve az utasfelvétel. A check-in után már sajnos, nincs lehetőség változtatásra.

“Hagyományos” légitársaságok

A hagyományos légitársaságok esetében az utasok több módosítást végezhetnek el. Ha esetleg nem teljesen biztos az utazásban, érdemes utanájárni az adott légitársaság foglalás feltételeinek. Nem mindegyik légitársaság engedélyezi a repülőjegy módosítását, ezért ajánlatos olyan társaság mellett letenni a voksot, ahol ez a lehetőség megengedett. A foglalási feltételek mindig tartalmazzák az alapdíjat, amelyért a jegy módosítható. Ezt követően ez a díj különféle tényezőktől függően emelkedhet, például az aktuális járatok számától vagy a foglalási osztály teltségétől.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a repjegyek gyakran módosíthatók, de a légitársaságok nem. Ez azt jelenti, hogy, ha egy adott légitársasággal foglalt, akkor azt nem tudja egy teljesen más cégre megváltoztatni. Példa: ha mondjuk az Austrian Airlines-szal repülne, de módosítaná a repjegyét a Lufthansára – sajnos ez nem lehetséges.

Ha a repjegy megváltoztatása mellett dönt, szükséges felvenni a kapcsolatot a repjegyértékesítővel, amely az új időpontra keres megfelelő járatokat. Tájékoztatják az egyes díjakról és ha szükséges megváltoztatják a repjegyet. Természetesen hagyományos légitársaságok repjegyeihez is vásárolhat biztosítást. Ebben az esetben is ugyanazok a feltételek érvényesek, mint a fapados társaságoknál. A biztosító társaság csak egészségügyi vagy súlyos családi okok (halál) miatt fogadja el jegyének törlését.

Hiba a nevekben?

A repjegyen nem számít hibának az ékezetek hiánya. A légitársaságok szándékosan nem tüntetik fel őket a beszállókártyákon.

Ha a Pelikánon foglalt és segítségre van szüksége, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.
Elérhetőség: e-mail: repulojegy@pelikan.hu vagy tel. sz.: 06 (1) 999 5657


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Montenegró: szabad a belépés teszt- és karantén nélkül https://t.co/fSd2Dqu08qMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
TOP 10 érv, hogy miért utazzunk Egyiptomba https://t.co/23T1EbFsFGMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Még a nyár előtt bevezethetik az Európai Unióban a digitális oltási igazolványt https://t.co/uZ1YfHeywIMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Újrainduló járatok Budapestről https://t.co/hXf8Ik2Gb8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Március 15-ig fennmaradnak a korlátozások, eközben az EU megrótt hat tagállamot https://t.co/UxDaRUCjuoMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Utazás a Seychelle-szigetekre: újra fogadnak turisztikai célú beutazókat https://t.co/CuM7VttfbSMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Cancun továbbra is a top háromban: utazz karantén és teszt nélkül! https://t.co/CHWgg7gxG4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Lufthansa: digitálisan is rögzíthetik negatív teszteredményüket az utasok https://t.co/BaKraF5EYeMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Újabb látványossággal bővül az örök város https://t.co/nGdgEidgFrMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Természeti kincsünk a világ álom úti céljai között. Ez Hortobágy… https://t.co/a2YQHyfFbqMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top