Connect with us

Tippek és trükkök

Fapados légitársaságok és járatmódosítás: hogyan lehet módosítani a fizetett foglalást

Fapados légitársaságok és járatmódosítás: hogyan lehet módosítani a fizetett foglalást

A repülőjegy módosítása vagy a foglalás törlése az egyik legkényelmetlenebb művelet azok közül, melyek a légi közlekedés mindennapjaiban kerülnek terítékre. Mint a legtöbb esetben és nagy általánosságban, itt is érvényes az, hogy az egyik megoldás a prevenció.

Advertisement

Fapados légitársaságok:

A fapados légitársaságok, mint például a Ryanair és a Wizzair, a legtöbb esetben lehetővé teszik a repjegy egyes adatainak – a dátum, a vezetéknév és az útvonal – megváltoztatását, a légitársaság feltételeitől függően. Az alacsonyköltségvetésű társaságok esetében minden változtatásra az adott légitársaság árlistája vonatkozik. Előfordul, hogy a módosítási díj magasabb, mint az új jegy ára.

Még mielőtt módosítaná az adott repjegyet, győződjön meg róla, hogy az új repjegy megvásárlása költséghatékonyabb megoldás. Sajnos a meglévő fapados repjegyet nem lehet sztornózni, de legalább megtakaríthatja az eredeti jegy módosításáért fizetett díjat. Ilyen esetekben a légitársaság a következő mottóhoz tarja magát – az ügyfél vagy repül, vagy a jegy elveszik. Természetesen teljesen más a helyzet, amennyiben sztornó biztosítással rendelkezik

Itt azonban fontos megjegyezni, hogy a biztosító társaság csak egészségügyi vagy súlyos családi okokból (halál) esetén téríti vissza a repülőjegy árát. A jegy törlése során természetesen fel kell mutatni a biztosítónak az egyes igazoló dokumentumokat. Az egyik és legfontosabb az orvosi igazolás a repülési képesség elmulasztásáról. A fapados cégek esetében, érdemes teljesen biztosnak lenni az utazás időpontjában. Ez ugyanis több tízezer forintot spórolhat meg az utasoknak. Nem utolsó sorban, a repjegy csak addig módosítható, amíg nem lett elvégezve az utasfelvétel. A check-in után már sajnos, nincs lehetőség változtatásra.

“Hagyományos” légitársaságok

A hagyományos légitársaságok esetében az utasok több módosítást végezhetnek el. Ha esetleg nem teljesen biztos az utazásban, érdemes utanájárni az adott légitársaság foglalás feltételeinek. Nem mindegyik légitársaság engedélyezi a repülőjegy módosítását, ezért ajánlatos olyan társaság mellett letenni a voksot, ahol ez a lehetőség megengedett. A foglalási feltételek mindig tartalmazzák az alapdíjat, amelyért a jegy módosítható. Ezt követően ez a díj különféle tényezőktől függően emelkedhet, például az aktuális járatok számától vagy a foglalási osztály teltségétől.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a repjegyek gyakran módosíthatók, de a légitársaságok nem. Ez azt jelenti, hogy, ha egy adott légitársasággal foglalt, akkor azt nem tudja egy teljesen más cégre megváltoztatni. Példa: ha mondjuk az Austrian Airlines-szal repülne, de módosítaná a repjegyét a Lufthansára – sajnos ez nem lehetséges.

Ha a repjegy megváltoztatása mellett dönt, szükséges felvenni a kapcsolatot a repjegyértékesítővel, amely az új időpontra keres megfelelő járatokat. Tájékoztatják az egyes díjakról és ha szükséges megváltoztatják a repjegyet. Természetesen hagyományos légitársaságok repjegyeihez is vásárolhat biztosítást. Ebben az esetben is ugyanazok a feltételek érvényesek, mint a fapados társaságoknál. A biztosító társaság csak egészségügyi vagy súlyos családi okok (halál) miatt fogadja el jegyének törlését.

Hiba a nevekben?

A repjegyen nem számít hibának az ékezetek hiánya. A légitársaságok szándékosan nem tüntetik fel őket a beszállókártyákon.

Ha a Pelikánon foglalt és segítségre van szüksége, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.
Elérhetőség: e-mail: repulojegy@pelikan.hu vagy tel. sz.: 06 (1) 999 5657

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

A British Airways felfüggesztette gatwicki járatait https://t.co/3O1X059WBqMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Veszélyben a Budapest Airport útvonalhálózata? https://t.co/oJTOt9VLE9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Milyen hatással van a klímaváltozás a világ emlékműveire? https://t.co/iLCAIJ9IT0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
Tavasz a havon, szerelem a gleccseren. Skandinávia legszebb helyei https://t.co/C3KzahOtTGMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Útmutató az istenek szigetére, Balira https://t.co/IiOe6GHxySMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Leálltak az EasyJet kereskedelmi járatai https://t.co/2k5EvRcA9iMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mentesítő járatok indulnak szerdán az USA-ból és Kanadából https://t.co/FYXn3tn9Q9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Kóla piszoárban, avagy 5 furcsa kávézó szerte a világban… https://t.co/eKvbiumj9BMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Várhatóan teljesen leáll az utasforgalom a budapesti repülőtéren https://t.co/DC52uYkY36Mennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Vulkáni vacsora a szabadság 9 árnyalatában. Ja, bocs, szigetén. Azori-szigetek, megyünk! https://t.co/WVa4kPo384Mennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top