Connect with us

Tippek és trükkök

Kisokos: A repülőjegy lemondása/ foglalás törlése utasbiztosítás nélkül

Kisokos: A repülőjegy lemondása/ foglalás törlése utasbiztosítás nélkül

A repülőjegy lemondása vagy a foglalás törlése az egyik legkényelmetlenebb művelet azok közül, melyek a légi közlekedés mindennapjaiban kerülnek terítékre. Mint a legtöbb esetben és nagy általánosságban, itt is érvényes az, hogy az egyik megoldás a prevenció. Vagyis gondolkodj előre, ne hagyatkozz a véletlenre. A profi utazóknak talán nem is kell mondanunk, viszont azoknak, akik nem repülnek gyakran, javasoljuk az utasbiztosítást megvételét. A sztornóbiztosítás pont arra szolgál, hogy bizonyos körülmények között a repülőjegy ára megtérüljön lemondása után. Azt is fontos tudni, hogy minél előbb vásárlunk biztosítást, annál több esélyünk van a gyors intézésre. Ezzel a cikkel viszont azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik a repülőjegyüket kénytelenek törölni, ám utasbiztosítással nem rendelkeznek.

Advertisement

Repülőjegy törlése biztosítás nélkül

A fapados légitársaságok nagyon közkedveltek a rendkívül olcsó repülőjegyeik miatt, ám azt kevesen tudatosítják, hogy az alacsony árak alacsonyabb szintű szolgáltatásokkal járnak. Szinte mindig olyan repülőjegyekről van szó, amelyek nem sztornózhatóak, azaz a lemondásuk után nem térül meg az áruk. Kivételnek számít az elhalálozás – az utas elhalálozása vagy a családban történt elhalálozás.

A hagyományos légitársaságok, vagyis a nem fapadosak, pl. Turkish Airlines, KLM, saját feltételeik szerint intézik a repülőjegy sztornózását. A legtöbb esetben az adó és a kihasználatlan szolgáltatások térülnek vissza. Mindig fordulj az adott légitársasághoz vagy lépj kapcsolatba az Ügyfélszolgálatunkkal, individuálisan járnak el minden esetben.

FONTOS: A repülőjegy vagy a foglalás lemondását ne téveszd össze a „no-show” esetekkel, vagyis azzal, amikor lekésed a járatod vagy valamilyen oknál fogva nem jelensz meg a repülőtéren. Ilyenkor nem vagy jogosult semmilyen térítésre.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

A Mount Everest ősszel nyílik meg a nagyközönség számára https://t.co/27nkMARq4GMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
5 ok, miért érdemes meglátogatni a Bledi-tavat https://t.co/4W3KLWnXYmMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
Tapintható misztérium, avagy a világ legszebb templomai (2. rész) https://t.co/jQxZLyirWRMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Athén – programok, látnivalók egy helyen! https://t.co/JMJ3Kvwx6uMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
FRISS HÍREK: Sárga besorolású lett Spanyolország https://t.co/cjamSfjbOQMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Isteni partok, finom ételek – a Michelin-csillagos Málta! https://t.co/81kNucZqJwMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
NAP AJÁNLATA: Wellness hétvége Bükfürdőn 36 900 Ft-tól https://t.co/mZygatZfgEMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
A Ryanair a legtöbb járatot üzemelteti Európában, második helyen az Easyjet majd a Turkish Airlines https://t.co/sh9Ame7wjKMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Újjáéled a Lauda légitársaság, de Lauda Europe néven fog repülni https://t.co/A7J1SuokYWMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top