Connect with us

Tippek és trükkök

Miért fontos biztosítást kötni és mikor nem lehet sztornózni a repjegyet?

Miért fontos biztosítást kötni és mikor nem lehet sztornózni a repjegyet?

„Gyakran utazom és soha nem volt gond.” Ez az egyik legnépszerűbb érv, ha a repjegybiztosítás kerül szóba. Az utazás során szerzett tapasztalatainknak köszönhetően egyhangúan mondunk IGENT a biztosításra. Nem paranoiából, hanem a mindennapi élet kiszámíthatatlansága miatt.

Kati néni és családja egy nyári vakációt foglalt. Az indulást megelőző napon az utazási láz sajnos igazi lázba ment át. Amikor a sürgősségi szobában begyulladt vakbéllel diagnosztizálták, jött a kellemetlen meglepetés.

Mivel az utasok nem rendelkeztek biztosítással, idén nyaralás és az utazásra költött összeg nélkül maradtak. Az utazási csomag elveszett és kártérítés sem járt.

Mi történt volna, ha van biztosításuk? Elég lett volna felvenni a kapcsolatot a Pelikán ügyfélszolgálatával, elküldeni az orvosi leleteket, kitölteni egy lemondási űrlapot és ennyi – a biztosító teljes egészében visszaküldi a pénzt az ügyfeleknek. Ilyen esetben akár újra lehet gondolni a nyaralást, eltolni vagy esetleg előrehozni. FIGYELEM! Ebben az esetben nem csak Kati néninek nem járt a kártérítés, ez az egész családját is érinti.

A Pelikán 2 típusú biztosítással rendelkezik:

1. Sztornó biztosítás

Amennyiben repülőjegyedhez Sztornó biztosítást vásárolsz, úgy azt a repülőjegy sztornójára használhatod fel. Például, ha az utasok egyike komoly okból (a biztosítási feltételeknek megfelelően, betegség, elbocsátás, háztűz) miatt nem tud a járattal utazni.

2. Komplex biztosítás

Ez magába foglalja a sztornó- és a kiegészítő biztosításokat, például a külföldi egészségügyi költségek megtérítését, poggyászbiztosítást, keresési és mentési biztosítást, balesetbiztosítást, felelősségbiztosítást és szolgáltatási segítséget. Ami a repjegyek törlését illeti, az ilyen típusú biztosítás esetében más okok miatt is járhat a kártérítés, nemcsak egészségügyi okok miatt.

Ügyfélszolgálatunk kívülről ismeri a biztosítási problémákat. Mindössze egy telefonhívásra vagy e-mailre van szükséged, és választ kapsz minden kérdésedre. Elküldik a feltételeket és a pontos listát, amelyek miatt kérheted a törlést vagy költségek megtérítését.

Paradox módon, ez a kisebb díj (az összeg az ott töltött napok számától függ, de körülbelül 8 800 – 11 300 Ft) végül sok pénzt takaríthat meg.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ha kötsz biztosítást, akkor minden esetben jár a kártérítés. Megkérdeztük ügynökeinket és állítólag a leggyakoribb ok, ami miatt törölni szeretnék a repjegyeket a törött szív. Jól olvasod, a szakításokra és válásokra utalunk. Ha személyes okok miatt nem tudod megvalósítani utad, sajnos nem jár a kártérítés. De van, hogy egészségügyi okok miatt sem jár a kártérítés. Az egyik ügyfél kábítószerek hatása alatt törte el a lábát, így a kérelmét jogosan utasította el a biztosító.

Vannak azonban olyan esetek is, amikor maga a légitársaság hibázik. Ilyenkor bátran fordulj az APRA-hoz. Segítenek az olyan esetek megoldásában, mint a késés, a lemondás vagy a fedélzetre lépés megtagadása. Ha nem vásároltál biztosítást, akkor is kapcsolatba léphetsz az APRA-val, segítenek a sérült poggyász kártérítésében is.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4.5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top