Connect with us

Hírek

Az Európai Bizottság március 17-én mutatja be a digitális COVID útlevelét

Az Európai Bizottság március 17-én mutatja be a digitális COVID útlevelét

Az Európai Bizottság szerdán hozza nyilvánosságra a közös védettségi igazolás létrehozásáról szóló terveit. Az azonban még nem világos, hogy konkrétan milyen jogosultságokat ad majd a bizonyítvány.

Az Európai Bizottság március 17-én, szerdán hozza nyilvánosságra a közös védettségi igazolás létrehozásáról szóló terveit. A tervek szerint ezzel lehet majd igazolni, hogy valaki kapott koronavírus elleni védőoltást, hogy átesett-e már a betegségen, így természetes védettséget szerzett, vagy pedig negatív koronavírus tesztet mutatott fel. Az azonban még nem világos, konkrétan milyen jogosultságokat ad majd a bizonyítvány. Annyi biztos, hogy a dokumentumot csak átmeneti jelleggel hozzák létre, a világjárvány végeztével megszüntetik majd a használatát.

Mint arról nemrég beszámoltunk a közös EU-s igazolási rendszer nemcsak azokat az oltóanyagokat fogadhatja majd el, amelyeket az uniós hatóság jóváhagyott, hanem az egyes tagállamokban sürgősséggel engedélyezetteket is. Így pedig az orosz és kínai védőoltással is lehetővé tehetik az utazást.

Az Euronews azonba, ezen korábbi információkkal ellentétben úgy értesült, hogy az unió közös védettségi igazolványát mégsem kaphatják meg azok, akik kínai vagy orosz oltást kaptak, mivel ezekre a vakcinákra nem vonatkoznak az uniós felelősségvállalási szabályok és a minőségbiztosítási eljárás sem. Derűlátásra ad az okot, hogy az orosz Szputnyik V vizsgálata már elindult, így ez része lehet a közös rendszernek a jövőben, a kínai Sinopharm azonban eddig még nem kért uniós engedélyt.

Különleges repjegyek

(Forrás: Euronews)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top