Connect with us

Hírek

Egyiptom: varázslatos étteremből csodálhatjuk a Gízai piramisokat

Egyiptom: varázslatos étteremből csodálhatjuk a Gízai piramisokat

Egyiptom eddig is csodálatos úti célként szerepelt a radarunkon, az ország legújabb beruházása azonban garantáltan levesz majd minden turistát a lábáról. A Kairó közelében, a Gízai-fennsíkon álló Gízai Nagy piramisokat a jövőben lenyűgöző étteremből lehet majd megcsodálni…

A több ezer éves egyiptomi kultúra, a piramisok, a templomok látványa, a Vörös-tenger homokos partja és búvárparadicsomai, a vendégszerető helyiek és a misztikus óvárosi bazárok mind e gyönyörű úti cél kincsei. A színvonalas kiszolgálás és a tengerparti hotelek garantálják, hogy ide mindenkinek érdemes ellátogatni. A folyamatosan gyarapodó, egzotikus ország azonban, most újabb attrakcióval állt elő… A Kairó közelében, a Gízai-fennsíkon álló Gízai Nagy piramisokat a jövőben lenyűgöző étteremből lehet majd megcsodálni, a történelem során először.

A legfőbb cél a terület történelmi hagyományai megőrzése mellett a szolgáltatások korszerűsítése, illetve, hogy lehetőséget biztosítsanak a vendégeknek a kétségkívül lenyűgöző környezet megcsodálására.

Egyiptom

Tavaly október végén már megnyílt egy a hagyományos sivatagi beduin táborokat idéző étterem, ahol akár a szabadban, beduin stílusú párnákon, baldachin alatt is étkezhetünk. A környezetébe valósággal beolvadó komplexum kizárólag természetes anyagból épült, hogy megmutassa a projekt elköteleződését a fenntartható turizmus iránt.

A Gízai piramisok néven egyébként ma három piramist értünk. A piramisok legmagasabbikát az egyiptomi óbirodalmi Hufu fáraó építette. Ez a legrégebbi, a legnagyobb és egyben az egyedüli fennmaradt csoda az ókori világ hét csodája közül. A kolosszális alkotást szemlélve az ember menthetetlenül parányinak érzi magát… Ez az emberiség történetének egyik csúcsteljesítménye, a kínai nagy fal és a karnaki templom mellett, amely 147 méteres magasságával négyezer évig a világ legmagasabb épülete is volt egyben.

Hafré (Khephrén) és Menkauré (Mükerinosz) fáraók piramisa bár némiképp kisebb, ám szabad szemmel nézve hasonlóan hatalmas. A közelben, a Gízai-fennsíkon találjuk a nagy szfinxet és a Napbárka Múzeumot is. Itt tartják a gízai hang- és fényjátékot is, és általában itt szállnak először tevehátra az Egyiptomba látogatók.

Egyiptom piramisok

Repülj Egyiptomba kedvezményes áron

November 28-tól, az Egyptair légitársaság kínál heti rendszerességgel közlekedő járatokat a magyar fővárosból Hurghadába. A menetrend szerint a gépek Budapestről 14.55-kor, Hurghadáról pedig 10.45-kor indulnak. Az utasok biztonságára a légitársaság kiemelt figyelmet fordít, a fedélzeten minden utas számára egészségügyi csomagot biztosítanak.

A még július elsején bevezetett vízummentességet meghosszabbították az országban, azaz a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumfizetés díja alól. A turisztikai vállalkozások kedvezményei, valamint a belépőjegyek árainak ideiglenesen megfelezése is megmarad 2021. április 30-ig.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top