Connect with us

Hírek

Dubaj: a biztonságos úti cél. Ezek a jelenlegi belépési feltételek

Dubaj: a biztonságos úti cél. Ezek a jelenlegi belépési feltételek

Dubaj jelenleg a legbiztonságosabb úti célok egyike. A lakosok és a turisták egészségének védelmére a dubaji hatóságok továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak. Január 27-től további biztonsági intézkedések is bevezetésre kerülnek.

Advertisement

Dubaj jelenleg a legbiztonságosabb úti célok egyike. A lakosok és a turisták egészségének védelmére a dubaji hatóságok továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak. „A város összes döntése a közegészséget tartja szem előtt, hiszen a COVID-19 elleni döntéseket az egészségügyi hatóságok, és a tudósok hozzák meg– jelentette ki Helal Saeed Al Marri, a Dubaji Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója.

Január 27-től érvényes:

  • A dubaji hatóságok január 27-től biztonsági intézkedéseket vezetnek be a lakosok és a turisták koronavírus elleni védelme érdekében. A Dubaji Turisztikai Hivatal jelentése alapján, a városban átmenetileg felfüggesztik a szórakozóhelyek működését. A hajók fedélzetén vagy az úszó éttermekben „további értesítésig” semmilyen szórakoztató tevékenység nem lesz engedélyezett.
  • A friss irányelvek nagyobb távolságtartást is előírnak. A dubaji éttermek asztalait három méteres távolságra helyezik egymástól a korábbi két méteres távolság helyett, az egy asztalnál ülők számát pedig hétre korlátozzák a korábbi tízhez képest. A kávézókban asztalonként csak négyen ülhetnek. A dubaji fitneszközpontokban és edzőtermekben három méteres távolságot kell tartani.
  • A hivatal tájékoztatása alapján, az élő események folytatódhatnak a városban. Köztük az Amr Diab egyiptomi sztár koncertjei a Dubai Nemzetközi Stadionban és Enrico Macias fellépése a Dubai Operában. Ezeket az eseményeket szigorú biztonsági intézkedések mellett tartják, beleértve a minimum 2 méteres távolságtartást és a maszkok viselését.
Dubaj dubaji

Dubaiba történő beutazás speciális szabályai:

2020 abszolút befutója volt ez a szerencsés sivatagi város, miután a nyár folyamán újranyitotta határait. Financial Times cikke szerint, novemberben jelentősen megnőtt az érdeklődés a dubaji szállodák iránt, decemberben még a tengerparti hotelek is elérték a 90 százalékos kihasználtságot.

  • Dubajba jelenleg két negatív eredményű PCR teszt felmutatásával lehetséges a belépés, illetve az utasbiztosítás meglétét is ellenőrzik
  • Az első egy 72 órán belüli (mintavételtől számítva), kinyomtatott angol nyelvű, negatív PCR teszteredmény. A 12 év alatti gyermekeknek, illetve a közepes és súlyos fogyatékossággal élő utasoknak nem kell teszt. A második (ingyenes) tesztet a dubaji repülőtéren végzik el, melynek eredményét (kb. 24 óra) a szálláshelyen, izolációban kell megvárni! A repülőtéri negatív teszteredményt követően nincs további karantén-intézkedés érvényben. 
  • A látogatóknak emellett le kell tölteni az úgynevezett COVID-19 DXB alkalmazást, hogy megkönnyítsék a koordinációt és az egészségügyi hatóságokkal való kommunikációt, amennyiben COVID-19 tüneteket tapasztalnak. Még többet a belépési feltételekről itt tudhatsz meg.

(Forrás: Turizmus Online, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top